StoryEditorOCM
DubrovnikVALENTIN DUJMOVIĆ U KOMOLCU

HEP izbacuje djecu iz dvorane jer u njoj želi skladište, a zaustavljanje radova na Palati je izdaja Dubrovčana!

Piše Anton Hauswitschka
31. svibnja 2017. - 15:14

 - Danas su Mato Franković i Marko Potrebica poručili kako su radovi na izvorištu Palata prekinuti jer su Hrvatske vode obustavile financiranje projekata dubrovačkog Vodovoda iz  EU fondova zbog navodnog nepoštivanja procedure, i o tome je pokazao neke dokumente.  Mato Franković  očito je u direktnoj komunikaciji sa direktorom Hrvatskih voda, a prekidanje radova na Palati je izdaja Dubrovnika i Dubrovčana – poručio je gradonačelnički kandidat HNS-a i aktualni direktor Vodovoda Valentin Dujmović naglasivši kako je HDZ-ov ministar potpisao ugovor s kojim će se iz EU fondova osigurati sredstva Vovododu za projekte u Gornjim selima i na Palati. 

Dujmović je potvrdio da se  izvođač radova na Palati nije birao javnim natječajem već direktnom pogodom i to uz suglasnost tih istih Hrvatskih voda i Ministarstva zdravstva. – Zbog alarmantne situacije oko onečišćenja Palate i ugroženosti zdravlja stanovnika koji se opskrbljuju vodom s tog izvorišta , Vodovod je dobio suglasnost Ministarstva zdravstva i  Hrvatskih voda da se izvođač radova izabere direktnom pogodbom kako bi se problem riješio što prije – pojasnio je Dujmović poručivši kako u tom slučaju nije bilo zlouporabe ovlasti i položaja. – Jedini koji je zlouporabio položaj je Mato Franković koji je kao predsjednik Nadzornog odbora Hotela Maestrali svoju svadbenu večeru platio u ratama od kojih prvu četiri mjeseca nakon vjenčanja. Mogu li takvu pogodnost imati i drugi građani? A kada već pričamo o Frankoviću, treba spomenuti da je nedavno pokazao uvjerenje agencije za potvrđivanje inozemnih diploma po kojem ima dvije godine završenog fakulteta. Za visoku stručnu spremu svi dobro znaju potrebno je pet godina fakulteta. Nije sramota ne imati visoku stručnu spremu, već je sramota lagati – zaključio je Valentin Dujmović okupljenim novinarima koje je pozvao u Komolac ispred sportske  dvorane u kojoj je smješten i DVD Komolac.

- Hrvatska elektroprivreda zatražila je od Grada Dubrovnika, DVD Komolac i Vodovoda da isele iz objekta u kojima se nalazi sportska dvorana za djecu iz Komolca i  prostorije njihova vatrogasnog društva, a koji građani Komolca koriste za organiziranje brojnih manifestacija pa čak i rođendana. HEP želi taj prostor koristiti kao svoje skladište, a  zahtjev je poslao  bez da je prije toga o tome razgovarao sa Gradom ili Vodovodom. Zbog toga sam kao direktor Vodovoda od naših odvjetnika zatražio da sudski zaustave iseljenje djece iz objekta bivšeg GP-a koji  je Vodovod legalizira a koji se nalazi na zemlji u vlasništvu  HEP-a – kazao je Dujmović pojasnivši kako je HEP na tom zemljištu planirao sagraditi pročistač vode u sklopu Hidroelektrane Ombla. – U Ugovoru između Vodovoda i HEP-a stoji kako će HEP to zemljište ukoliko odutane od gradnje HE Ombla ustupiti Vodovodu po istoj cijeni po kojoj ga je kupio.  HEP se treba izjasniti odustaje li od gradnje hidroelektrane, a ne izbacivati djecu iz njihove dvorane – poručio je Valentin Dujmović
 

14. travanj 2024 17:01