StoryEditorOCM
DubrovnikPRESSICA ISPRED SPORTSKE DVORANE U GOSPINOM POLJU

DUJMOVIĆ Dobili smo novog komediografa u gradu - umjesto Držića imamo Frankovića!

Piše PSD.
26. svibnja 2017. - 16:15

HNS-ov kandidat za dubrovačkog gradonačelnika, Valentin Dujmović ispred sportske dvorane u Gospinom polju održao je konferenciju za medije naziva "Tajna, da Mato ne sazove istu kao mi". 

- Prije nego krenem s današnjom press-konferencijom, htio sam se osvrnuti na novog komediografa u Dubrovniku. Jutros sam čitao jedan članak koji kaže: „Dubrovnik treba stabilnost i zato trebate izabrati tog našega novoga komediografa!“.Umjesto Držića imamo Mata Frankovića! Nakon što je dva puta rušio Proračun, čovjek kaže: „Dubrovnik treba stabilnost, ja ću mu to dat!“ To ustinu treba pročitati, kazao je Dujmović na početku te nastavio: 

- Današnja tema je sport i zato sam se danas okružio dubrovačkim sportašicama i sportašima. U našem programu nosimo novu sportsku dvoranu za dubrovačke sportaše, novo zdravo okruženje za našu djecu, prostor u kojemu će provoditi slobodno vrijeme. Mislim da je posebno bitno da izgradimo novu sportsku dvoranu koja će omogućiti svim dubrovačkim klubovima da imaju kvalitetne termine za trening jer je to ono što danas nemaju, to je ono što danas nedostaje. I to u prvom redu, čim prije moramo riješiti! Mladost i djeca su naša budućnost i na to moramo misliti. Onako kako govorimo našim umirovljenicima jednako tako moramo govoriti o mladima, na njima svijet ostaje, kazao je HNS-ov kandidat.

Istaknuo je točke iz svog programa koje se tiču sportske infrastrukture.  

- Osim sportske dvorane u Gospinom polju koju treba izgraditi, tu su i teniski tereni koju ćemo natkriti. Uz teniske terene u Lapadu, jedan od projekata koji se može dovršiti u sljedeće četiri godine je i atletski stadion na glavici Babinog kuka. Za njega postoji idejano rješenje, Grad Dubrovnik odnosno Republika Hrvatska je u vlasništvu zemljišta na kojemu je predviđen atletski stadion za grad Dubrovnik i to je svakako nešto što mi financijski možemo podnijeti i izgraditi u naredne četiri godine. Izdvajanja za klubove trebaju biti nešto veća. Grad Dubrovnik pokiriva dosta toga, treneri uredno primaju plaće iz Grada Dubrovnik, ali mislim da ta izdvajanja za sport, za klubove, trebaju biti nešto veća. Posebno trebamo voditi brigu o klubovima koji nisu toliko popularni, a imaju kvalitetne i dobre rezultate, zaključio je Dujmović.

Uz njega, pressici su sudjelovali košarkašica Ženskog košarkaškog kluba "Ragusa" Katarina Zarač te rukometaši Rukometnog kluba hrvatske maldeži "Dubrovnik" Nikša Bušlje i Anes Avdić koji su istaknuli kako podržavaju Dujmovićeve planove te kako je odgovarajuća sportska infrastruktura ključna za uspjeh svakog sportaša. 


 

19. travanj 2024 06:47