StoryEditorOCM
DubrovnikVAU, VAU ZA HDZ

Franković Sanitatu: Ostavite pse na miru dok prođu izbori! Izgradit ćemo novi azil u roku od godinu dana

Piše Silvia Rudinović
24. svibnja 2017. - 15:30

Mato Franković, HDZ-ov gradonačelnički kandidat, javno je pozvao gradsko poduzeće Sanitat i druge institucije Grada Dubrovnika da se još desetak dana suzdrže od progona pasa lutalica. Prozvao je svog protukandidata, Valentina Dujmovića, zbog 700 tisuća kuna bačenog javnog novca u prošlom mandatu na temelje azila na Žarkovici čiju su gradnju zaustavili konzervatori Ministarstva kulture.
 
-Opet svjedočimo kako osobe iz Splita, jučer i prekjučer, odvode pse na nepoznate lokacije. Ako postoji volja građana da udome pse, nemojmo ih voditi u Split – pozvao je Franković okupivši novinare na Žarkovici, na temeljima nesuđenog skloništa za životinje.

- Dakle, 700 tisuća kuna novaca građana Dubrovnika, tvrtka Sanitat i sadašnji gradonačelnički kandidat, potrošili su ni za što! – poručio je hadezeovac i obećao da će, uvjeren u osvajanje gradonačelničkog mandata, izgraditi posve novi azil u roku od godinu dana, na jednoj od nekoliko potencijalnih lokacija između Trstenoga i Brsečina.
 
Frankovićevu kandidaturu idući tjedan podržat će i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Ministrov dolazak u Dubrovnik bit će iskorišten za razgovor o pokušaju pronalaska privremenog, jednogodišnjeg rješenja utočišta pasa, do izgradnje azila.
 
Žarkovica nije primjerena za smještaj, složila se i Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, uvjeravajući pritom kako je financiranje gradnje azila riješena stvar jer postoje pisma namjere ljubitelja pasa za donacije u visini od čak tri milijuna kuna.
 
Sambrailo je podsjetila da Grad Dubrovnik već godinama ignorira inspekcijska rješenja i naloge za gradnju adekvatnog azila za pse. Također, kaže kako Sanitat i gradske službe taje podatke o utrošenom novcu na zemljane radove na Žarkovici te uskraćuju pravo javnosti na uvid u ugovor i pripadajuće anekse između Grada Dubrovnika i splitskog utočišta za pse, u vlasništvu Zdenke Filipović.

26. travanj 2024 09:26