StoryEditorOCM
DubrovnikSTREETGASM U ZRAČNOJ LUCI

Umjesto zrakoplova, na pistu 'sletjeli' luksuzni automobili

Piše DV
23. svibnja 2017. - 22:09

Porsche, Aston Martin, Bentley, Ferrari, Maserati, Lamborghini, McLaren.... rijetko viđeni luksuzni automobili vrijedni milijune eura u utorak poslijepodne ponosno su se postrojili na stajanki Zračne luke Dubrovnik i izazvali divljenje ljubitelja skupih jurilica.

Vozni park je do aerodroma u Čilipima stigao u sklopu Hoefnagels Grand Toura u organizaciji StreetGasma, jednog od najekskluzivnijih auto evenata u Europi, čija je kruna višednevna vožnja diljem Europe.

Dodatna znamiljivost ovog događanja u tome je što sudionici ne znaju rutu i odredišta unaprijed te sve upute o kretanju dobivaju u tijeku utrke, na dnevnoj osnovi. Raskošna utrka upriličuje se jednom godišnje, a vrhunski automobili koji zadovolje stroge kriterije StreetGasma, prelaze oko 2000 milja različitih europskih krajolika u roku od tjedan dana. U svim odredištima vozači uživaju VIP tretman, odsjedaju u vrhunskim hotelima i kušaju izvorne delicije.

Osim promocije životnog stila temeljnog na istinskom užitku vožnje po najljepšim europskim destinacijama, jedan je od ciljeva ovog eventa je i humanitarno djelovanje na poboljšanju zdravstvene skrbi.
Sudionike međunarodne automobilističke revije u ime domaćina pozdravio je direktor Zračne luke Dubrovnik.

16. travanj 2024 12:29