StoryEditorOCM
DubrovnikDUSTRA NAJAVLJUJE

Najbolje je kad su Gradsko vijeće i gradonačelnik na istoj strani

23. svibnja 2017. - 15:38

-Nakon HDZ-a imamo pojedinačno najbolji rezultat a to nije lako postići u samo dvije godine od osnutka. Ankete su nam davale do 3- 4 posto ali život ide dalje i sad smo u fazi pregovaranja na način da želimo da se sve stvari koje su u našem programu da ih netko uvrsti za realizaciju. Tko to učini, bit će bliže potpori Dustre. Nevažno lijeva ili desna opcija, ali HDZ ima 10 mandata i za većinu im trebaju samo tri ruke. GV je jedno gradonačelnik drugo i onaj s 10 mandata je u prednosti u odnosu na nas s 3 mandata te nemamo šanse za sastaviti većinu. Ako prihvate stvari iz našeg programa, imat će našu potporu. No, ni u oporbi nije sramota biti. Do sada smo imali samo jednog vijećnika, a sada već i klub i tek vidimo kakav smo rezultat ostvarili. Najbitnije je što će reći glavni odbor Dustre jer ja vrijedim jednako kao svih 25 članova u odboru i ne mogu solirati. Sjednica odbora je u četvrtak i tada će se odlučiti što i kako ćemo učiniti u narednom periodu. Možda ću u stranci koju sam osnovao biti u manjini, ali ću odlkuku odbora poštivati- rekao je predsjednik Dustre i bivši zamjenik gradonačelnika Željko Raguž na prvoj konferenciji za medije nakon objave službenih rezultata lokalnih izbora za Grad Dubrovnik.

Nešto je pojasnio i kandidat Dustra za Raguževa zamjenika Rikard Rossetti:- Pokazat ćemo svima koji su za nas glasovali da nisu falili, da ćemo biti konstruktivni i nećemo rušiti gradske proračune niti se ponašati negativno po građane. Trudit ćemo se biti vaga u GV-u ali rezultat HDZ-a treba poštivati iako sam očekivao da će imati 8 mandata, kao i prije i iznenadili smo se. Ne znam tko će biti gradonačelnik ali osobno uvijek navijam za to da GV i gradonačelnik budu na istoj strani te da ne nastaju problemi s proračunom kako bi išao bolje naprijed i bolje radio. Od prije par godina grad je dva puta bio taoc i obezglavljen duže od po šest mjeseci. Da se to izbjegne, mislim da je najbolja win- win situacije; da su GV i gradonačelnik na istoj strani. Možda nemam pravo pa me praksa demantira, ali bi najbolje bilo da GV bira gradonačelnika i da grad ne smije biti ničiji talac. No, izbori za Vijeće su gotovi, nikoga ne  zovemo a sa svima pregovaramo. No, treba biti pošten da su na drugoj strani heterogeni interesi. A mi, iako sve odluke donosimo konsenzusom, Željko ima suglasnost da u ime nas pregovara.

Donekle je disonantno zvučala samo druga kandidatkinja za Raguževa zamjenika, Ivana Šepak:- Građani su prepoznali naš rad i entuzijazam, a žalim što nisu izašli u većem broju, da su nezadvoljstvo i revolt iskazali na izborima makar križanjem listića. Rezultat bi bio realniji i dogodila bi se istinska promjena. Stoga moramo raditi na osvješćivanju građana. Na tome ćemo se zalagati i ostati u pozitivnom ozračju.

 

19. travanj 2024 00:13