StoryEditorOCM
DubrovnikHDZ O ISHODU IZBORA

FRANKOVIĆ Naših 10 mandata najveće je iznenađenje izbora, slažemo većinu u Gradskom vijeću

22. svibnja 2017. - 15:46

- HDZ je ostvario jedan od najboljih samostalnih rezultata ikada i hvala svim građanima Dubrovnika koji su jučer glasovali i odlučili tko će voditi grad. Nije, naravno, sve gotovo. Ali, jasne su indicije o Gradskom vijeću i samim tim tko će biti budući gradonačelnik Dubrovnika. HDZ ima najveći koalicijski potencijal i u nadolazećim danima razgovarat ćemo s mogućim partnerima i prezentirati naš program „Grad po mjeri građana“ i uvjeren sam da ćemo vrlo skoro složiti većinu u Gradskom vijeću - kazao je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Durbovnika Mato Franković.

Dodao je kako je HDZ-ov cilj u sljedećim danima dovršiti razgovore o većini u GV-u a potom odrediti datum konstituirajuće sjednice.

- Želja je da to bude tjedan iza završetka drugog kruga izbora a do tada krenuti s izradom Proračuna koji bi usvojili nakon konstituirajuće sjednice da bi mogli odmah krenuti s radom. Spremni smo preuzeti odgovornost i zajedno s cijelim timom ćemo posložiti cijelu priču da bi potom u drugom tjednu lipnja krenuli s radom. Odmah ćemo raspisati natječaj za izgradnju Doma umirovljenika u Gružu, što nam je prioritet a ovog ljeta nema odmora ni za mene ni pročelnike. Siguran sam da ćemo projekte koje smo obećali započeti do kraja godine. Pozivam što veći broj sugrađana da izađu na drugi krug izvora i odluče tko će biti gradonačelnik. Želim se osvrnuti na neke najave buduće još prljavije kampanje: spreman sam iako znam da se spremaju ići na mene i moju obitelj, na sve najsvetije i neću ih vraćati jer smatram da treba biti dostojanstven pa i u političkoj borbi. Ove izbore ćemo sigurno pobijediti bez obzira na sve letke i sve što su pripremili, a znam što su za naredna dva tjedna. Još jednom pozivam političke protivnike na fer i gosparsku kampanju - rekao je Mato Franković.

Odgovarajući na novinarska pitanja, komentirao je i sastav novog Gradskog vijeća:

- HDZ s osvojenih 10 vijećničkih mjesta je najveće iznenađenje ovih izbora, a od ostalih DUSTRA je ostvarila iznimno kvalitetan i dobar rezultat. DDS je pao za jednog vijećnika, ali u i dalj tu tri čvrsta vijećnika. Most i Srđ je Grad su se razbili ali opet, 2 plus jedan je kao i na prošlim izborima. Vido Bogdanović od kojeg se, možda, očekivalo više je osvojio jednog vijećnika- Žao mi je iskreno što u GV-u nema Olge Muratti ali mi ćemo biti jamac realizacije projekata HSU te očekujemo i njihovu podršku- Iako nisu ušli u GV sigurno će umirovljenici biti biti dio našeg programa i pozivam i njih da se svi zajedno uhvatimo za isti štap a HDZ nakon postignutog rezultata jamči stabilnost i jasno je da ćemo u iduće dvije godine imati čvrsto a ne nestabilno Gradsko vijeće te da će proračuni biti izglasani bez problema.

Građani mogu biti zadovoljni kako se u konačnici sve razmrsilo.

-Glede SDP u vidu smo imali ne čvrsta nego programsku koaliciju. Vjerujem da će se i SDP prepoznati u prijedlogu proračuna kojeg ćemo predložiti a sigurno i u nekim drugim projektima koje ponudima te da će SDP biti proaktivna oporba u GV-u jer su u kampanji bili korektni. Uvjeren sam u njihovu podršku za projekte koji su važni za grad. Neće nam biti jednostavno ali uz znanje, iskustvo i stabilnost možemo puno napraviti i posvetit ću se našem gradu, budite u to uvjereni.

20. travanj 2024 17:35