StoryEditorOCM
DubrovnikSASTAV NOVOG DUBROVAČKOG GRADSKOG VIJEĆA

HDZ trijumfirao, bez većih problema trebao bi imati stabilnu većinu

Piše DV
22. svibnja 2017. - 13:44

Tako će u dubrovački parlament iz HDZ-a ući deset vijećnika i to Mato Franković, Marko Potrebica, Blaž Pezo, Zrinka Raguž, Marijo Bekić, Pero Milković, Krešimir Marković, Ivan Maslać, Emilio Puljizević i Gordan Špero. U slučaju da Mato Franković pobijedi Valentina Dujmovića u drugom krugu izbora za gradonačelnika Dubrovnika, njegovo mjesto u vijeću zauzela bi Katarina Doršner.

Lista HNS-a osvojila je 3 vijećnička mandata, što znači da će u vijećničke klupe zasjesti Valentin Dujmović, akademik Nenad Vekarić i Matija Čale-Mratović, no i tu bi moglo doći do promjene nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika. Naime, ako bi za dva tjedna Dujmović porazio Frankovića, on i kandidatkinja za zamjenicu mu Matija Čale-Mratović izuzeli bi se iz sastava Gradskog vijeća, a sukladno listi zamijenili bi ih Belka Elezović i Petar Ipšić.

S tri vijećnika u Vijeće ulazi i DUSTRA, a to su Željko Raguž, Rikard Rossetti i Ivana Šepak. Isti broj vijećnika osvojio je i Vićanov DDS, a u Gradsko vijeće tako ulaze Terezina Orlić, Lukša Matušić i Antonela Svilarić. SDP i MOST imat će po dva vijećnička mandata. Iz SDP-a u vijećničke klupe će sjesti Tatjana Šimac Bonačić i Mladen Gojun, a ispred MOST-a Maro Kristić i Dolores Lujić. Po jedan vijećnički mandat osvojili su i HSS te Srđevci, a riječ je o Vidu Bogdanoviću i Ljubomiru Nikoliću.

20. travanj 2024 02:01