StoryEditorOCM
DubrovnikBRAVO!

MIHAELA IVANKOVIĆ Članica Dubrovačkog Crvenog križa je Volonter godine

Piše PSD.
8. svibnja 2017. - 14:42

Uoči Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca članica Dubrovačkog Crvenog križa Mihaela Ivanković preuzela je 7. svibnja u Zagrebu nagradu „Volonter godine“.

Nagrade volonterima Hrvatskog Crvenog križa uručuju se u Tjednu Crvenog križa u kategorijama „Volonter godine“ i „Volonterski tim godine“.

Dubrovački Crveni križ predložio je Mihaelu za nagradu „Volonter godine“ Hrvatskog Crvenog križa za 2016. godinu. Mihaela je sudjelovala u više od 30 akcija i imala više od 240 sati volonterskog rada u 2016. godini. Predsjednica Kluba mladih, član Skupštine Dubrovačkog Crvenog križa, član Gradskog Interventnog tima Mihaela je volontirajući doprinijela prepoznatljivosti Crvenog križa u našem Gradu. Mihaela je motivator i pokretač aktivnosti u Klubu mladih, uvijek spremna odazvati se na naše akcije. Mihaela u svim svojim volonterskim aktivnostima pronosi humane vrednote, misli i radi pozitivno i ova volonterska nagrada bit će njoj a i drugim mladim ljudima poticaj za daljnje djelovanje.

Dobitnici ovogodišnje nagrade Volonterski tim Hrvatskog Crvenog križa je tim iz Našičkog Crvenog križa, a nagrade su uručene na zagrebačkom Jarunu neposredno prije središnje smotre Hrvatskog Crvenog križa gdje su javnosti prikazane aktivnosti Crvenog križa kojima se pridonosi društvenoj dobrobiti kao što su: prevencija ovisnosti, prva pomoć, mladi i volontiranje, briga o vodi, sanitaciji i higijeni u katastrofama, asanacija bunara, promocija zdravlja, podjela humanitarne pomoći, skrb o starima i nemoćnima, posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala, darivanje krvi, psihosocijalna podrška u krizama, služba traženja, zaštita izbjeglica i migranata i druge.

Iskrene čestitke Mihaeli!
 

20. travanj 2024 05:37