StoryEditorOCM
DubrovnikU HOTELU PARK

Kandidat MOST-a Maro Kristić predstavio svoje zamjenike

Piše PSD.
3. svibnja 2017. - 15:34

Gradonačelnički kandidat MOST-a Nezavisne liste Maro Kristić predstavio je svoje zamjenike Dolores Lujić i Miša Mihočevića. 

- Moja kandidatura je praktički nastavak borbe za javni interes, ta borba se najviše ogleda kroz borbu za prostor koji je naš strateški razvojni element. Možda su dva najbolja primjera kroz koja se ta naša borba ogleda prostor platoa Srđ i prostor Gruškog terminala kroz koji sam, vjerujem i ja, kao lokalni vijećnik, ali i kao zastupnik u Saboru, pokazao kako se ustrajnošću i hrabrošću ti bitni resursi mogu čuvati. Upravo će to biti u fokusu našeg programa. Dakle, kvaliteta života građana je prioritet, ulaganja u sportsku infrastrukturu, izgradnja azila za životinje, ulaganja u vrtićke i školske kapacitete kao i izgradnja domova za starije i nemoćne. Istaknuo bi da ćemo nastaviti podržavati sve one pozitivne mjere koje je imala stara gradska uprava, a tu prije svega mislim na razne vrste subvencija za prijevoz, razne socijalne mjere poput dodatka za mirovinu starijima i nemoćnima, ali uvest ćemo i nove mjere kojim ćemo subvencionirati kredite mladim obiteljima za izgradnju i kupnju prve nekretnine, kazao je MOST-ov kandidat.

Potom se Kristić osvrnuo na svoje zamjenike. 

- Dolores je već od prije poznata dubrovačkoj javnosti, ona je već prije bila kolegica vijećnica u jednom od proteklih mandata Gradskog vijeća, diplomirana je pravnica koja je istaknuta u svojoj sindikalnoj aktivnosti. Vrlo dobro pozna problematiku javne uprave, ona će biti zadužena za socijalnu politiku, mlade i naša komunalna poduzeća u kojima sigurno treba uvesti reda. Gospara Miha također ne treba posebno predstavljati, mogu samo reći da će dubrovački branitelji dobiti jednog svog predstavniika u gradskoj upravi koji će ih itekako razumijeti i koji će se založiti za njihove probleme, otvoriti dijalog i vjerujem, zatvoriti brojne probleme braniteljske populacije na obostrano zadovoljstvo. Drugo područje je kultura.  Jamčim i siguran sam da će dubrovački kulturni program biti puno bogatiji i raznolikiji, zaključio je Kristić.

Lujić je naglasila kako nije članica MOST-a, ali podržava politiku stranke. Kazala je kako njezino iskustvo u sindikalnom djelovanju može pomoći efikasnijem radu gradskih komunalnih poduzeća. Mihočević je rekao kako izborni slogan mora biti "Obliti privatorum" te naglasio kako se branitelje definira kao "društvene djelatnost" umjesto da ih se definira kao žive ljude. Dodao je kako su i Grad i Županija zaboravili branitelje te najavio promjene u kutluri.   

17. travanj 2024 03:37