StoryEditorOCM
DubrovnikSDP POZIVA GRAĐANE

Prvomajsko druženje u parku Luja Šoletića

Piše PSD.
28. travnja 2017. - 12:42

Gradska organizacija SDP Dubrovnik u ponedjeljak  1. svibnja 2017. godine  u parku Luja Šoletića u Gružu organizira prvomajsko druženje uz grah povodom Međunarodnog praznika rada. Početak je u 11 sati.

Međunarodni praznik rada obilježava se u svijetu od 1889. a u Hrvatskoj  od 1890., podsjećajući  na velike radničke demonstracije održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine kada je u sukobu s policijom poginulo više stotina radnika a osmero ih je osuđeno na smrt i to zbog zahtjeva za osmosatno radno vrijeme te  humaniji i pravedniji odnosi prema radnicima.
U Hrvatskoj su i danas teška vremena za radništvo a najnoviji primjer je ‘Agrokor’.  

Dio poslodavaca , koji su u pretvorbi i privatizaciji stekli bogastvo pod dvojbenim okolnostima,  ne poštuje zakonsko osmosatno  radno  vrijeme ,  ranicima za njihov rad ne isplaćuju redovno plaće i kada  radnici prime plaću od nje ne mogu dostojanstveno živjeti.  Borba radnika za svoja prava ne prestaje ni danas u neoliberalnom kapitalizmu. SDP je uz radnike bio i ostaje. Čestitamo građanima i radnicima 1. svibnja te dobro došli na druženje, poručuje predsjednik dubrovačkog SDP-a, Mladen Gojun. 
 

27. travanj 2024 00:16