StoryEditorOCM
DubrovnikHNS PREDSTAVIO PROGRAM

Tko zarađuje na Dubrovniku, morat će vratiti u proračun

Piše PSD.
28. travnja 2017. - 01:08

Kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika, Valentin Dujmović i njegovi zamjenici Matija Čale Mratović i Bruno Di Ceglie Vuković predstavili su u dvorani hotela "Petka" svoj program. Kroz večer je vodio Tihomir Matić, a uvodno se obratio donedavni gradonačelnik i predsjednik dubrovačkog HNS-a, Andro Vlahušić.

- Oni koji su ucijenili Vladu i Ustavni sud od danas više neće sjediti u Vladi niti i u Saboru. Da nije zabrane kandidiranja, u jednoj toploj i dubrovačkoj kampanji pobijedili bi već u prvom krugu. Dosadašnji predstavljeni programi ne donose ništa novo, kazao je Vlahušić optuživši HDZ za krađu slogana.
 
Također je naglasio kako je Dujmović s njim "rastao kako politički i tako ljudski" nazvši ga pri tome najboljim suradnikom. Dujmovićev programnosi naziv "Dubrovnik 2020". Dujmović je naglasio kako želi ukinuti prirez te naglasak stavio na tome da želi biti realan.

- Tražit ćemo od svih oni koji zarađuju na brendu Dubrovnik da dio zarađenog novca vrate u gradski proračun, rekao je Dujmović.

O programu je govorila i Čale Mratović.

- Nismo stranka koja uzima svima, a dajemo pojedincima, poručila je kandidatkinja zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti. 

Istaknula je kako će se nastaviti svi projekti koji su zaustavljeni zbog pada proračuna, a u planu je izgradnja sveučilišne knjižnice i koncertne dvorane. 

Kandidat zamjenika za komunalne djelatnosti Di Ceglie Vuković predstavio je svoj dio programa. 

- Nastavljamo s izgradnjom 110 stanova za braniteljsku populaciju, a sufinancirat ćemo 100 tisuća kuna po stanu. Pojačano ću se brinuti za braniteljske udruge. Kad završimo proces kupovine otoka Daksa izgradit ćemo memorijalni centar i omogućiti dubrovačkim obiteljima da idu na izlet na Daksu. U gradu Dubrovniku neće biti nezaposlenih, to vam ja osobno poručujem, naveo je Di Ceglie Vuković dodavši kako će se nabaviti i novi autobusi za Libertas.  
 

18. travanj 2024 14:28