StoryEditorOCM
DubrovnikFOTO: HNS I HSS ZAJEDNO NA IZBORE U ŽUPANIJI

Decentralizacija županije, dožupani će stolovati u dolini Neretve i na Korčuli!

Piše Anton Hauswitschka
26. travnja 2017. - 15:16

 Predsjednici županijskih organizacija HNS-a i HSS-a, Valentin Dujmović i Stipe Gabrić  Jambo u Dubrovniku su potpisali  sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Dubrovačko-neretvansku županiju. HNS-ovka Snježana Holovka kandidat je županicu, a za njezine zamjenike Ante Šendo iz HSS-a i Deni Surjan  iz HNS-a. Valentin Dujmović biti će nositelj zajedničke liste za županijsku Skupštinu.

– Decentralizirat ćemo Županiju. Ja ću kao županica raditi u Dubrovniku ali i na cijelom području županije, a moji zamjenici, Ante Šendo u dolini Neretve te Deni Surjan na Korčuli. U osam proteklih godina županija je stagnirala i 'uspavala' se iako ima velikih problema, od zbrinjavanja otpada preko problema u školama do dugova u bolnici. Što se tiče otpada, mi smo protiv gradnje županijskog centra na Lučinom razdolju jer on ugrožava Malostonski zaljev i školjkarstvo u njemu, ali i šire područje – kazala je među ostalim Snježana Holovka poručivši kako imaju rješenje za kvalitetnije zbrinjavanje otpada.

HSS-ovac Ante Šendo istaknuo je kao prioritet sustavnu  brigu o poljoprivrednicima naglasivši kako Županija mora preuzeti brigu o osiguranju usjeva. – Žalosno je da smo najveći proizvođači hrane, a da naša djeca gladuju u školama. Županija se mora pobrinuti da svaki učenik ima u školi osiguran barem jedan obrok, i to ćemo napraviti – poručio je Šendo  dodajući kako je dužnost Županije da osigura uvjete kako bi svi domovi zdravlja imali liječnike specijaliste.

Valentin Dujmović istaknuo je kako su obje županijske organizacije jednoglasno donijele odluku o koaliciji  te istaknuo kako će se bez HNS-a i HSS-a teško formirati većina u županijskoj Skupštini te kako je ta koalicija jedina kandidirala ženu za županicu.
Stipe Gabrić jambo podsjetio je kako je Županija dobro funkcionirala dok ju je vodila HSS-ova županica Mira Buconić ispred koalicije HSS-a, HNS-a i SDP-a, no kako ju je proteklih osam godina 'paradni župan' vodio iz Bruxellesa, situacija je puno lošija.

U ime HNS-a i HSS-a, Valentin Dujmović i Stipe Gabrić Jambo uputili su sućut obiteljima stradalih u pomorskoj nesreći  koja se dogodila sinoć kod Koločepa. 
 

19. travanj 2024 11:38