StoryEditorOCM
DubrovnikIZVANREDNA PRESICA MINISTRA BUTKOVIĆA

Brod Danče sudjeluje u traganju za nestalim osobama, jako jugo otežava potragu

Piše PSD.
26. travnja 2017. - 14:11

Brod Lučke kapetanije je plovio prema Mljetu kako bi preuzeo bolesnika i prevezao ga do dubrovačke bolnice, dok je gumenjak plovio iz uvale Pakljena na otoku Šipanu prema kopnu odnosno prema mjestu Brsečine. Do teške je pomorske havarije u Koločepskom kanalu došlo sinoć u 21,20 sati a sudjelovali su brod Lučke kapetanije Dubrovnik “Danče” i gumenjak dug 7 m. Došlo je do sudara a trenutačno znamo samo da su poginule dvije osobe te obiteljima izražavam sućut i žaljenje zbog svega što se dogodlo. Dvije su osobe zaprimljene u dubrovačkoj Općoj bolnici a za ostalima se još traga. Sve koordinira nacionalna Središnjica za traganje i spašavanje na moru. Lokalno to radi Lučka kapetanija i kapetan Mato Kekez a u ovoj akciji trenutačno sudjeluje ukupno devet plovila policije i kapetanije te helikopter i ronioci. U potragu će se uključiti i plovila iz Ploča te Hvara. Upravo smo došli s mjesta potrage gdhje je zbog jakog južnog vjetra snage do 35 čvorova  traganje dosta je otežano. O svemu ćemo pravodobno informirati javnost o svemu što utvrdimo a istragu vodi DORH u suradnji s MUP RH i u suradnji s našim Ministarstvom pomorstva RH.

Rekao je to minstar mora, prometa i infrastrukture RH Oleg Butković na izvanrednoj pressici na mulu Petka u dubrovačkoj luci Gruž nakon što se vratio s lokacije akvatorija u kojem je u tijeku potraga. On je opovrgao glasine da plovilo Danče nije bilo adekvatno označeno te da nije trebalo kao takvo ići prema Mljetu. Sudjeluju ronioci Interventne postrojbe MUP RH a helikopter je angažirala Nacionalna središnjica. Traga se u cijelom Koločepskom kanalu, a sve je dobro koordinirano u što sam se i osobno uvjerio. On nije htio ništa komentirati kao ni reći okolnosti koje su dovele do nesreće niti do sada utvrđeni identitet osoba ali je naglasio kako su njihove obitelji o svemu izvješčene.

Lučki kapetan Mato Kekez kazao je da je brod Danče bio označen i specijaliziran, te da nije oštećen pri udaru.

'Brod Danče sudjeluje u potrazi s privatnim brodovima i brodicima', rekao je kratko Kekez te odgovorio na pitanje o pacijentu s Mljeta po kojeg je sinoć pod rotacijom bio u akciji hitnog medicinskog prijevoza pacijenta s otoka Mljeta:

-Pacijent je stabilno, dovezen je drugim brodom do Prapratnog odakle ga je vozilo hitne pomoći iz Banića dovezlo u Opću bolnicu Dubrovnik', kazao je Kekez.

Za Dubrovački vjesnik je stanje pacijenta komentirao i ravnatelj OB Dubrovnik, Marijo Bekić. 'Riječ je o srčanom bolesniku iz Goveđara, muškarcu od 80 godina. Stigao je iza ponoći, a njegovo stanje je stabilno', poručio je Bekić.

Uskoro još opširnije!

27. travanj 2024 07:16