StoryEditorOCM
DubrovnikSPRING UNIVERSITY DUBROVNIK

Studenti Međunarodonog sveučilišta Libertas s kolegama iz Regensburga

Piše PSD.
23. travnja 2017. - 00:34

U organizaciji Studentskog zbora Međunarodnog sveučilišta Libertas u Dubrovniku je održan prvi ‘Spring University Dubrovnik’ u trajanju od 18. do 22. travnja 2017.

Ovaj jedinstven interdisciplinarni koncept osmislili su studenti u Dubrovniku u suradnji sa studentima Međunarodnih odnosa i menadžmenta Istočnog bavarskog tehničkog sveučilišta primjenjenih znanosti u Regensburgu.

Cilj projekta je stvaranje međukulturalne i akademske povezanosti među studentima te profesorima oba sveučilišta, učvršćivanje parnerstva, i mogućnost razmjene uz stjecanje novih znanja i iskustava.

U središtu ovog petodnevnog susreta bilo je ‘Održavanje mira i unaprijeđenje odnosa među državama bivše Jugoslavije’, a osim studenata, sudjelovali su i svoj doprinos dali brojni profesori, uključujući prof. Markusa Bresinskog, prof. Jerka Bana i Elvira Djulimana, direktora Nansen Dialogue Centra u Mostaru. Gradsko vijeće je podržalo projekt ustupivši Veliku vijećnicu za održavanje panel diskusije. U sklopu jednodnevne studijske posjete Mostaru, studenti su posjetili Nansen Dialogue Centar na kojem je održano predavanje o inter-etničkom konfliktu i inter-etničkom dijalogu. 

Svečano zatvaranje je održano u atriju Dominikanskog samostana u Dubrovniku, u petak 21. travnja 2017. na kojem su uručeni certifikati polaznicima. Također, studentii dvaju sveučilišta razmijenili su donacije knjiga u cilju obogaćivanja sveučilišnih knjižnica.
 

26. travanj 2024 18:18