Županija Dubrovnik

DUBROVAČKI DEMOKRATSKI SABOR PREDSTAVIO PROGRAM I KANDIDATE

Jelena Crnčević i Lukša Matušić zamjenici Terezine Orlić

DUBROVAČKI DEMOKRATSKI SABOR PREDSTAVIO PROGRAM I KANDIDATE

Terezina Orlić, kandidatkinja Dubrovačkog demokratskog sabora za gradonačelnicu Dubrovnika na svibanjskim izborima večeras je predstavila svoje zamjenike, Jelenu Crnčević, ekonomisticu zaposlenu u upravi Zračne luke Dubrovnik i Lukšu Matušića, inženjera elektrotehnike zaposlenog u HEP-u, koji je već bio vijećnik Gradskog vijeća Dubrovnika ispred DDS-a.


Tom prigodom predstavljen je i program koji Terezina Orlić i DDS imaju namjeru provesti dobiju li izbore. Među najzvučnijim temama od interesa građana Dubrovnika bili su već ranije najavljivani besplatni vrtići, a tu su još i rad vrtića u dvije smjene. Jednosmjenska nastava u školama, produljenje produženog boraka do 4. razreda i besplatna tablet računala za trećaše. DDS najavljuje obnovu svih škola u sredstva iz EU fondova, gradnju POS stanova i Doma umirovljenika na Medarevu uz bolnicu, te rješavanje komunalnih pitanja među kojima Matušić posebno ističe probleme katastra instalacija te uređenje odvodnje napose oborinskih voda kao i kvalitetno zbrinjavanje otpada.

– Lučino radolje sramota je svih nas jer treba smanjiti količinu otpada na odlagalištima zbog čega ćemo u sva gradska naselja postaviti reciklažna dvorišta i podzemne kontejnere, a svim građanima koji imaju uvjete dati kompostere – rekao je Matušić. U gospodarstvu je nužno donijeti strategiju razvoja gospodarstva i turizma gdje treba razvijati sve selektivne oblike turizma, najavila je Orlić, a Crnčević je najavila tri važna projekta iz kulture, koncertnu dvoranu, Arheološki muzej, modernu knjižnicu te povratak 10 posto plaća zaposlenima u kulturi Grada Dubrovnika. Već u prvoj godini mandata napravit ćemo projektnu dokumentaciju za Dom umirovljenika, sportsku infrastrukturu, koncertnu dvoranu i uređenje parka Gradac, obećavaju u DDS-u. I Pero Vićan, čelnik DDS-a istaknuo je kako je na njihovoj listi više od 50 posto žena i među njima, kaže, puno novih lica. I to je potvrda da Pero nije DDS – rekao je Vićan.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Dođite na koncert Muzičke škole Tivat

Dođite na koncert Muzičke škole Tivat
Dođite na koncert učenika Muzičke škole Tivat, koji će se 29. svibnja održati u koncertnoj dvorani Umjetničke šk...
Dođite na koncert Muzičke škole Tivat