Županija Dubrovnik

REAKCIJA VALENTINA DUJMOVIĆA NA PREDIZBORNI PROGRAM HDZ-a

Rušitelji ne znaju graditi!

REAKCIJA VALENTINA DUJMOVIĆA NA PREDIZBORNI PROGRAM HDZ-a

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Mato Franković je predstavljajući predizborni program svoje stranke opet uspio nadmašiti samog sebe. Nedovoljno upućenima može se učiniti da je Franković govorio o programu, no on je zapravo predstavio HNS-ov Proračun Grada Dubrovnika za 2017. godinu, isti onaj u čijem je planiranju odbio sudjelovati i isti onaj koji je u prosincu sa svojim pajdašima iz Srđ je Grad i DDS-a srušio, ponavljajući scenarij iz 2014. godine kada je prvi put srušio proračun. Prepisivanje i ne bi bio najveći problem da u svom programu nije obećao manje od onog što su srušio. Kao da Franković građanima podsvjesno želi poručiti da je glas za njega glas za manje i za lošije. 

Ističe se to u reakciji HNS- kandidata za gradonačelnika Valentina Dujmovića na HDZ-ov "izborni program" kojeg je predstavio njihov kandidat za gradonačelnika Mato Franković. U reakciji na taj program Dujmović dalkje ističe:

Vidno ponesen, Mato Franković se naobećavao i naobećavao. Međutim, teško nam je objasniti činjenicu da je obećao i niz projekata koji se već izvode. Pročistač pitke vode u visokoj je fazi realizacije, a na gradilištu se radi u tri smjene. Kako to onda Franković govori da će on izgraditi pročistač i riješiti problem koji desetljećima muči Dubrovčane, kada ga je sadašnja uprava Vodovoda već riješila? 

Za Dom umirovljenika dosadašnja gradska uprava ishodila je građevinsku dozvolu i osigurala sredstva u proračunu kojeg je on, pogađate – srušio. Baš kao i sredstva za nadogradnju škole Montovjerna, dogradnju vrtića Palčica i Pčelica, završetak uređenja šetnice Nika i Meda Pucića, izgradnju Lapadske obale i ceste Most – Pobrežje te niz drugih projekata. No, obećao je Franković i provesti energetsku obnovu škole u Mokošici koju je Grad Dubrovnik završio u prosincu prošle godine, i to vlastitim sredstvima!

Propustio je spomenuti i da je onemogućio kupovinu zemljišta na Pobrežju namijenjenog stanogradnji, kao i da je neizglasavanjem proračuna zaustavio izgradnju 110 stanova za branitelje u Mokošici, koje Grad Dubrovnik prema sporazumu s Ministarstvom branitelja financira sa 100 tisuća kuna po stanu. Sad kad Mato Franković obećava izgradnju istih tih stanova za branitelje, ne možemo nego se zapitati „tko je ovdje lud?“

Tko još, osim članova HDZ-a, vjeruje da su diplomirani rušitelji u stanju graditi bilo što osim vlastitih karijera ili da će kandidat, koji osam godina dok je primao direktorsku plaću nije bio kadar proširiti ACI marinu, izgraditi velebni nogometni stadion? Iskreno se nadamo, za dobrobit svih građana, da će se do službenog početka kampanje Mato Franković dogovoriti s Matom Frankovićem i da će doći do zaključka da zna samo rušiti- zaključuje HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović u reakciji na HDZ-ov "izborni program".
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Program Feste svetoga Vlaha

Program Feste svetoga Vlaha
Prigodnim programom i tradicionalnom svečanošću Dubrovnik će i ove će godine, po 1046. put, proslaviti dan svog ...
Program Feste svetoga Vlaha

Kupio auto, a nije platio

Kupio auto, a nije platio
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković u suradnji s policij...
Kupio auto, a nije platio