StoryEditorOCM
DubrovnikU SUPETRU NA BRAČU

Dubrovčani na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa

Piše PSD.
11. travnja 2017. - 11:23

U subotu 8. travnja 2017. godine u Supetru na otoku Braču održano je 21. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Dubrovačko – neretvanske županije i Splitsko – dalmatinske županije.

Na ovom natjecanju nastupilo je 16 društava Crvenog križa, a mladi su se natjecali u dvije kategorije i to: mladi – srednje škole i podmladak – osnovne škole. U teorijskom dijelu natjecanja provjeravalo se znanje o Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom prvu i poznavanju prve pomoći. U praktičnom dijelu natjecanja ocjenjivale su se vještine iz pružanja prve pomoći.

U konkurenciji podmlatka natjecalo se ukupno 14 ekipa, a naši predstavnici učenici iz Osnovne škole Lapad osvojili su 5. mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Lorena Kukulj, Ana Maškarić, Andrea Beusan, Nika Ćurlin, Klaudia Lujić i Lora Ljubišić, Mentorica ekipe bila je gospođa Nancy Obradović.

U konkurenciji mladih natjecalo se ukupno 9 ekipa, a Biskupijska klasična gimnazija Ruđer Bošković osvojila je 3. mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Roko Gvozdenica Šipić, Ivo Vićan, Marija Bukvić, Ana Nikić, Dolores Dabelić s mentoricom Antoniom Merčep.

Ovim putem čestitamo svim našim natjecateljima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima.

Svrha rada s mladima je da se što više mlade populacije uključi u Pokret Crvenog križa i da mladi, kao najjača pokretačka snaga, kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme, stječu nova znanja i vještine, izgrađuju međusobne odnose i uspostavljaju nova prijateljstva.

Dubrovački Crveni križ zahvaljuje domaćinu Gradskom društvu Crvenog križa Brač, organizatoru ovogodišnjeg natjecanja, na pažnji koju nam je ukazalo prilikom posjete ovom prelijepom otoku.
 

17. travanj 2024 15:02