StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DOBRIH IDEJA: NA OKUPU MLADI INOVATORI

Počeo treći Hackathon

1. travnja 2017. - 15:34

U organizaciji dubrovačke razvojne agencije Dura, RIT Croatia i Sveučilišta u Dubrovnik počeo je treći Hackathon Dubrovnik kao događaj koji okuplja informatičke stručnjake i programere te sve kreativne inovatore koji će do nedjelje uvečer razvijati IT- rješenja i aplikacije koje će se realizirati te promovirati projekt “Dubrovnik pametni grad”. Hackathon 2017. se sufinancira sredstvima EU programa Urbact- projekt Tech Town.

-Ove su godine svi sudionici iz naše županije. Natjecanju je prethodilo osam radionica, od kojih čak četiri dan uoči natjecanja. Održane su u Duri i sveučilišnom Kampusu uz mentore- mlade informatičare koji su se već dobili nagrade za svoje projekte uštede proračunskog novca i unapređenja usluga. Cilj je isti: ideju dovesti do prototip- faza i dokazati korisnost lokalnoj zajednici- ističe Marijana Puljas iz DURA-e.

Ovogodišnji sudionici stari su 16- 28 godina: najmlađi su metkovske i dubrovačke Gimnazije a najstariji studenti Pomorskog i Ekonomskog fakulteta te koledža RIT Croatia. Do nedjelje uvečer rade se tuch- screen display s GPS- navigacijom za turiste, aplikacija koja prepoznaje turističke objekte i dava podatke o njima te aplikacije za poboljšanje gradskog prometa te projekt regulacije brzine i sigurnosti gradskog prometa.

25. travanj 2024 14:21