StoryEditorOCM
DubrovnikĐIR KROZ MAKROEKONOMIJU

Predstavljena knjiga Đura Benića, nastajala je 20 godina

Piše DV
24. ožujka 2017. - 17:11

Prof. dr. sc. Đuro Benić s recenzentima prof. dr. sc. Ivom Družićem, prof. dr. sc. Zoranom Kovačevićem i prof. dr. sc. Alkom Obadić, predstavio je svoju novu knjigu Makroekonomija. Predstavljanje knjige organizirano je 24. ožujka 2017. u Sveučilišnom kampusu, a događaj je otvorio pozdravnim govorom prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar.

Autor prof. dr. sc. Đuro Benić rekao je kako je o pisanje ove knjige započeo davne 1997., a da su mu u pisanju pomagala iskustva sa studentima prilikom izvođenja tog predmeta. „Htio sam napraviti šetnju kroz područje makroekonomije i mislim da sam i uspio. Knjigu sam posvetio svom mentoru pokojnom profesoru Smiljanu Jurinu“, rekao je prof. dr. sc. Đuro Benić.

Recenzent prof. dr. sc. Ivo Družić rekao je kako ovaj udžbenik „ne zaostaje za međunarodnim autorima i može stati uz bok svjetskim udžbenicima iz ovog područja“, te da je autor jedan od rijetkih profesora ekonomije koji je kompletan. Prof. dr. sc. Alka Obadić istaknula je kako je knjiga napisana jasno i koncizno, te da se na kraju poglavlja nazale pitanja i odgovori, ali i da knjiga sadrži brojne primjere. „Obično sveučilišni udžbenici imaju od 200 do 400 stranica, pa kad mi je prof. Benić poslao mail pdf ostao sam iznenađen sa 750 stranica. Nazvao sam profesora i pitao koliko mu je trebalo za napisati ovoliku knjigu, koju bi uobičajeno radili timovi od više ljudi, a on mi je odgovorio – otprilike 20 godina“, duhovito je zaključio prof. dr. sc. Zoran Kovačević.
 

18. travanj 2024 16:56