StoryEditorOCM
DubrovnikJAVILA SE VLAHUŠIĆEVA STRANKA

HNS srđevcima: Pripisivanje tuđih zasluga ne može se zvati drugačije nego plagijatom

Piše DV
21. veljače 2017. - 10:41

"Jasno je da je kampanja za svibanjske lokalne izbore praktički već počela, ali ipak iznenađuje bezočnost kojom su se „srđevci-ili-kako-se-već-zovemo“ razmahali projektima u kojima su njihove zasluge minimalne, marginalne ili, što je kudikamo gore - potpuno nepostojeće", stoji u priopćenju za javnost  dubrovačke podružnice HNS-a.
Oglasili su se povodom jučerašnjeg priopćenja srđevaca u kojem izražavaju zadovoljstvo što su njihove ideje kompatibilne naporima Ministarstva turizma vezanima uz promišljanje Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije, a sve nakon posjeta ministra turizma, Garija Cappellija, Dubrovniku.

- Iako su više puta javno demantirani, „srđevci“ ponovno pokušavaju vlastitim sposobnostima pripisati realizaciju zimske zračne linije Dubrovnik – Frankfurt. Ako njihova zasluga i postoji, ona je onda pretežito fantomska - navode iz HNS-a, pa dodaju: kako su "poduplavanje fizičkih turističkih pokazatelja te konstantni financijski rast ostvaren u destinaciji od 2009. godine do danas plod predanog rada dosadašnjeg vodstva gradske uprave na čelu s HNS-ovim gradonačelnikom Androm Vlahušićem, Turističke zajednice Grada Dubrovnika te brojnih dionika turističkog gospodarstva tijekom posljednjih osam godina".

- Na kraju ostaje tek za pitati se zašto su gospoda „srđevci“ zaboravili spomenuti izostanak opernog spektakla „Tosca“ u režiji Josea Cure s programa ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara. Naime, najavljeno postavljanje „Tosce“ na Lokrumu trebalo je označiti taj dugo očekivani i željeni iskorak Igara prema programima koji će biti zanimljivi najširoj svjetskoj publici i u potpunosti nositi prefiks spektakla, a to što ovu slavnu operu nećemo gledati na Igrama možemo zahvaliti isključivo rušenju proračuna od strane tzv. srđevaca i njihovih partnera - Pera Vićana i Mata Frankovića. Gospodo „srđevci“, gradite kampanju na svojim projektima, a ne tuđim. I ako ste zaboravili, dopustite da vas podsjetimo da se pripisivanje tuđih zasluga sebi ne može zvati drugačije nego plagijatom - poručili su iz dubrovačkog HNS-a, iako nema imena potpisnika priopćenja.

19. travanj 2024 18:44