StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVNIK KAO CJELOGODIŠNJA DESTINACIJA

KLGB Drago nam je da Ministarstvo turizma razmišlja kao i mi

Piše PSD.
20. veljače 2017. - 11:43

Drago nam je da su naši projekti iz sfere kulture i turizma polučili uspjeh, da su prepoznati i da su kao takvi kompatibilni naporima Ministarstva turizma vezanima uz promišljanje Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije. Tijekom svog prošlotjednog boravka u Dubrovniku, Ministar turizma Gari Capelli u svojim je izjavama za medije lokalnim turističkim djelatnicima obećao pomoć oko realizacije bolje zračne povezanosti zimi, konkretno pomoć oko zračne linije Dubrovnik – Frankfurt te je naglasio potrebu rada na uspostavi destinacijskog menadžmenta.

Upravo je KLGB Srđ je Grad još 2015. godine u svom PLANU ZA GRAD(http://www.srd-jegrad.hr/category/plan-za-grad-2/ , sastavljenom za lokalne izbore, u dijelu programa koji se odnosi na turizam, specificirala kako je za produljenje sezone i bolju organiziranost destinacije potrebno upravo ponovno uspostavljanje zimske zračne linije za Frankfurt te formiranje DMO-e (destinacijske manadžment organizacije). Osim toga, u našem PLANU ZA GRAD tada je navedeno kako je preduvjet za produljenje sezone, paralelno sa uspostavom direktnih zimskih linija, kreiranje i osmišljavanje kvalitetnih i orginalnih programa dubrovačke zime. Uz ogroman trud i napor, KLGB Srđ je Grad je u protekle dvije godine realizirala obećano – naši amandmani, uvršteni u Proračun grada Dubrovnika za 2016. godinu, stvorili su preduvjete za realizaciju zimske zračne linije Dubrovnik – Frankfurt, kao i velike svjetske izložbe Francisa Bacona u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Naš međunarodni projekt Dubrovnik Unplugged Festival (http:// www.srd-je-grad.hr/kako-osnaziti-dubrovacku-zimsku-ponudu/ , koji je također ciljano trebao biti realiziran tijekom zimskih mjeseci u Dubrovniku, nije se realizirao, iz nama do danas nejasnih razloga. Osim što je razvidno da smo ispravno planirali, realizacijom smo ovih projekata također pokazali smjer u kojem treba promišljati dubrovačku turističku zimu u budućnosti. Jasno je, također, da je izvršenje spomenutih projekata direktno utjecalo i na povećanje fizičkih i financijskih pokazatelja u destinaciji, što nam je u konačnici bio i cilj.

Drago nam je da su naši projekti iz sfere kulture i turizma polučili uspjeh, da su prepoznati te da su kao takvi kompatibilni naporima Ministarstva turizma vezanim uz promišljanje Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije. KLGB Srđ je Grad će, stoga, u svojim daljnjim aktivnostima ustrajati na održivosti postojećih zimskih zračnih linija, inzistirati na uspostavi dodatnih linija, kao i na osmišljavanju novih međunarodnih kulturnih i inih projekata koji će biti razlogom dolaska gostiju u Dubrovnik i tijekom zimskog perioda

18. travanj 2024 05:21