StoryEditorOCM
DubrovnikKONFERENCIJA ZA NOVINARE UOČI POČETKA SNIMANJA ROBIN HOODA U DUBROVNIKU

Dubrovnik je spreman za ulogu Nottinghama, a možda nas svojim dolaskom iznenadi i Leonardo Di Caprio

Piše DV
18. veljače 2017. - 18:07

Dubrovnik je spreman za ulogu Nottinghama, glavne lokacije akcijskog spektakla Robin Hood: Origins i da definitivno će cijeli svijet prepoznati grad u filmu i znati da je sniman baš u Dubrovniku, potvrdio je to redatelj filma Otto Bathurst na konferenciji za novinare održane u Hotelu Grand Villa Argentina povodom početka snimanja dosad najveće holivudske produkcije na hrvatskom tlu.  – Proveo sam tri mjeseca tražeći savršen grad u Engleskoj i nisam ga pronašao.  Kad sam prvi put stigao u Dubrovnik, već dok sam se vozio od aerodroma prema gradu, vidio sam ogroman potencijal. Da, neke satelitske antene i klime ćemo morati ukloniti u post produkciji, neki krovovi su novi, ali definitivno ćete znati da je film sniman ovdje, dodao je. 
Od jučer u grad pod Srđem stižu glavne zvijezde internacionalne filmske ekipe  poput Oskarovca Jamiea Foxxa koji će u filmu glumiti Johna. Upravo scena u kojoj se Mali John i Robin Hood prvi put susreću snimat će se na Posatu i bit će prva dubrovačka scena u filmu čija je premijera najavljena za ožujak 2018. godine, otkrio je to novinarima producent E. Bennett Walsh tijekom obilaska seta koji je uslijedio nakon pressice.
  U Dubrovnik još nije stigao trenutno najiščekivaniji gost glumac Jamie Dornan, zvijezda filmova „50 nijansi sive“ i „50 nijansi mračnije“. Uz njega na setu u Dubrovniku pojavit će se Taron Egerton kao Robin Hood, Eve Hewson kao Marian, Ben Mendelshon kao Šerif od Nottinghama, Paul Anderson kao Gibsorne te Tim Minchin kao fratar Tuck.  Snimanje započinje u ponedjeljak, a trajat će sve do 10. ožujka, a hoće li se tom razdoblju Stradunom prošetati planetarno popularni Leonardo Di Capprio, jedan od producenata filma,  još nije poznato.
-             Leonardo je prilično zaposlen, i ne mogu govoriti o njegovom rasporedu. Međutim, ako se na bilo kojem od setova odluči pojaviti to će sigurno biti Dubrovnik. To bi bilo lijepo iznenađenje, rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje redatelj Otto Bathurst.
Uz redatelja i producenta na konferenciji su govorili ministrica turizma RH Nina Obuljen Koržinek, ministar turizma Gari Cappelli i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Dubrovnika Igor Deranja.  
Ines Vlašić
 

20. travanj 2024 08:23