Županija Dubrovnik

TROJEZIČNA BROŠURA

„Europska živa baština: sveti Vlaho u Dubrovniku i Pézenasu“.

TROJEZIČNA BROŠURA

Na Kandeloru 2. veljače, u prostoru DPDS-a na Širokoj ulici u 11 sati bit će  predstavljena  trojezična brošure „Europska živa baština: sveti Vlaho u Dubrovniku i Pézenasu“.
 U brošuri je predstavljena kulturna baština Dubrovnika i Pézenasa, gradova na jugu Hrvatske i Francuske, koji imaju zajedničkog zaštitnika, svetoga Vlaha. No za razliku od Dubrovnika, svjetovni dio feste u Pézenasu uvod je u razdoblje karnevala, koje traje do Pokladnog utorka. Sveti je Vlaho zbog toga maškaran, a u grad ulazi jašući naopačke na magarcu, čime simbolički okreće leđa zimi i sa sobom donosi proljeće. Te osobitosti brošura donosi ukratko, a opširniji tekst o Pézenasu bit će po završetku Feste objavljen na stranici sveti-vlaho.hr.
Brošuru je pripremio Europski dom Dubrovnik uz potporu Grada Dubrovnika i u okviru aktivnosti svojega informacijskoga centra Europe Direct Dubrovnik, a predstavljanju će nazočiti novi francuski veleposlanici, gospođa Corinne Meunier i gospodin Philippe Meunier oboje su akreditirani veleposlanici za RH, kojima je ovo prvi posjet Dubrovniku, pozivaju iz Europskog doma Dubrovnik .
 
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Program Feste svetoga Vlaha

Program Feste svetoga Vlaha
Prigodnim programom i tradicionalnom svečanošću Dubrovnik će i ove će godine, po 1046. put, proslaviti dan svog ...
Program Feste svetoga Vlaha

Kupio auto, a nije platio

Kupio auto, a nije platio
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković u suradnji s policij...
Kupio auto, a nije platio