StoryEditorOCM
DubrovnikJEST MEDOVIĆ, ALI NIJE ZDENKO

Nada Medović Vladina povjerenica za Dubrovnik

Piše DV
26. siječnja 2017. - 15:59

Vlada RH za povjerenicu Grada Dubrovnika imenovala je danas Nadu Medović, suprugu Zdenka Medovića koji se posljednjih tjedana spominjao kao izgledni Vladin povjerenik.

Nada Medović po struci je pravnica i nestranačka osoba. Rođena 1966. godine, Medović ima diplomu zagrebačkog Pravnog fakulteta, te radno iskustvo na poslovnima pripravnice na Općinskom sudu u Dubrovniku.

Nakon kratkotrajnog staža u tvrtki Dubrovkinja nova, od 1993. godine prelazi u gradske službe, a trenutačno radi na poslovima tajnice Gradskog vijeća Dubrovnika.

Povjerenica će najvjerojatnije u ponedjeljak preuzeti dužnost od tehničkog gradonačelnika, a potom ima obvezu što prije donijeti proračun za slijedeća tri mjeseca.

Na današnjoj sjednici Vlade RH Andro Vlahušić razriješen je dužnosti gradonačelnika, a zbog neizglasavanja proračuna za 2017. godinu. Vlada će danas raspustiti  gradska, odnosno općinska vijeća i gradonačelnike, odnosno općinske načelnike te njihove zamjenike i to: Grada Daruvara, Grada Dubrovnika, Grada Sinja, Grada Varaždinskih Toplica, Općine Ferdinandovac, Općine Kolan, Općine Lanišće, Općine Milna, Općine Sikirevci, Općine Štitar, Općine Velika Kopanica i Općine Višnjan-Visignano.   
Na današnjoj sjednici imenovat će se povjerenici, koji će gradove i općine, među kojima je i Dubrovnik, voditi do svibnja, kad se održavaju redoviti lokalni izbori. 



 

23. travanj 2024 01:31