StoryEditorOCM
DubrovnikNIŠTA OD POLA MILIJUNA KUNA

VLAHUŠIĆ Nisam odobrio Večeru od Kandelore, to je neprihvatljiv trošak<br /> MURATTI I FRANKOVIĆ Zaustavljeno je slanje pozivnica

Piše DV
21. siječnja 2017. - 18:11

- Dok nema proračuna, dok se stanovi za branitelje i škole ne grade, dok umirovljenici nemaju dom i mnogi su limitirani u poslovanju, meni je neprihvatljivo trošiti pola milijuna kuna na iće i piće. Nije to demagogija, već ja jednostavno nemam ovlasti za odobriti 500 tisuća kuna za nekakvu elitnu večeru. Kad je prije dvije godine Vladin povjerenik bio Niko Pavlović, za uzvanike na Festi svetoga Vlaha organiziran je skromni ručak, oko desetak tisuća kuna je koštao. A sad, kad su vijećnici srušili proračun, neka novi povjerenik ili povjerenica procijene je li neophodno trošiti novac na večeru dok su svi ostali projekti 8 mjeseci na čekanju - komentirao je gradonačelnik Andro Vlahušić današnju sjednicu Povjerenstva za pripremu i provedbu obilježavanja Dana Grada Dubrovnika na kojoj je uskratio svoj potpis na troškovnik svečanog obroka uz Festu dubrovačkog parca.

Na sjednici Povjerenstva bili su i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, te Olga Muratti  koja tvrdi kako nakon Vlahušićeve odbijenice Povjerenstvo za pripremu i provedbu obilježavanja Dana Grada Dubrovnika ne može dalje raditi:

- Kao razlog nepotpisivanju gradonačelnik je kazao kako se ne radi o nužnom trošku. Do jučer nismo ništa znali i nismo se trebali dovesti u ovakvu situaciju. Razumijemo gradonačelnika, ali neka odgovornost preuzme netko drugi. Obustavljeno je slanje kuverti s pozivnicama, a daljnji potezi su na Gradskom vijeću – kazala je gradska vijećnika i predsjednica Povjerenstva Olga Muratti.

Mato Franković je potvrdio kako je na sastanku s članovima Povjerenstva, predsjednicima Klubova vijećnika s gradonačelnikom, Vlahušić odbio potpisati troškove Večere od Kandelore.
- Tom je prigodom kazao kako je on Grad i kako je to njegova politička volja i da ne želi to platiti. Poručujem gradonačelniku kako on nije Grad, a čekamo povjerenika Vlade koji će o tome odlučiti. Kuverte s pozivima nisu krenule samo zato što je tako odlučio Vlahušić – kazao je Franković.








 

26. travanj 2024 05:49