StoryEditorOCM
DubrovnikIZLOŽBA U SPONZI

VESELA DRUŽINA Kad dame oblikuju keramiku

Piše DV
21. siječnja 2017. - 22:50

Vesela družina naziv je izložbe koja je jutros otvorena u palači Sponza.

Autorice postava su polaznice programa neformalnog obrazovanja Radionice izrade keramike za odrasle koji je organiziralo Sveučilište u Dubrovniku. Predstaljeni su keramički radovi polaznica koje su uspješno završile cjelokupni program izobrazbe koji se odvijao u razdoblju od svibnja 2015. do travnja 2016. godine.

Na izložbi se mogu vidjeti radovi Ane Grljević, Ane Rana, Tanje Grzilo, Katarine Sekula, Marije Zglav, Kristine Šljuke, Marise Pavlović, Tamare Tudeško, Nikoline Matijaš, Sandre Nežmeškal, Ankice Margaretić, Jakice Njire i Mire Andrić.

Program, koji je pokrenula i osmislila doc. dr. art. Kristina Kojan Goluža, sastoji se od 15 nastavnih cjelina, a cilj je omogućiti kreativno izražavanje upoznajući pritom različite tehnike izrade keramike, pripremanja gline, postupka sušenja, paljenja, glaziranja i oslikavanja keramičkih predmeta te niza trikova i tehnika, pa na koncu i samostalnu izradu predmeta od keramike.

Radionice su vodile akademska umjetnica Kristina Kojan Goluža i magistra umjetnosti Romana Manenica koje su polaznicama na otvaranju izložbe svečano uručile certifikate. Izložba će ostati otvorena do petka, 27. siječnja. Upisi u novi ciklus radionica su tijeku te se prijave primaju do utorka, 31. siječnja.

18. travanj 2024 10:50