StoryEditorOCM
DubrovnikVLADA DONIJELA ZAKON KOJI MU ONEMOGUĆAVA KANDIDIRANJE

Vlahušić: Ovaj zakon mi je nagrada za životno djelo!

Piše DV
15. prosinca 2016. - 21:27

Hrvatski sabor donio je u četvrtak sa 78 glasova 'za', 32 'protiv' i 6 suzdržanih Mostov prijedlog Zakona o lokalnim izborima koji je nazvan 'lex Vlahušić', budući da se zbog njega aktualni gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić neće moći kandidirati na lokalnim izborima. 
SDP i HNS već su najavili da će zakon poslati na ocjenu ustavnosti na Ustavni sud. Njime se, naime, brani kandidiranje pravomoćno osuđenima, a Vlahušić je uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti. 
- Izuzetno sam sretan i zadovoljan čovjek - komentirao je izglasavanje ovog zakona Andro Vlahušić. - Ovo je najbolja potvrda da je Hrvatski sabor donio ovaj zakon protiv mene osobno. Ja sam prvi čovjek u modernoj hrvatskoj povijesti kojemu je zabranjeno djelovanje i politički rad jer je moje vođenje Dubrovnika opasno po državu i po narod. Bio sam prvi protiv kojeg je USKOK podnio prijavu za nematerijalnu štetu, a sad sam i prvi protiv kojeg je donesen zakon jer sam opasan po državu i narod. Citirat ću samo župana Nikolu Dobroslavića (HDZ, op.a.) koji je u četvrtak pred ministricom Žalac i ministricom Obuljen rekao 'Dubrovnik je izuzetno uspješno vođen grad'. To je za mene najbolje priznanje rada koje sam dosad dobio. Nema većega! - istaknuo je gradonačelnik. - Prijava Ustavnom sudu redovna je procedura, a ja ne očekujem ništa, ni pozitivno ni negativno. Hrvatski sabor je donio takav zakon, mi idemo dalje. U mom srcu je i dalje Dubrovnik i Hrvatska. Stvarno sam sretan i zadovoljan, više od toga nisam mogao dobiti. Ovo je više od zlatne olimpijske medalje u politici jer u politici nema ništa bolje nego da vas protivnici, koji vas ne mogu poraziti, naprave žrtvom i naprave politički progon. Ovo je najbolja nagrada za životno djelo koju sam mogao dobiti! - rekao je Vlahušić, te dodao da mu je draža od Povelje Republike Hrvatske od Tuđmana, od Josipovića, priznanja Grada Vukovara itd. 
- Ovo je, u biti, prava nagrada - zaključio je. 

23. travanj 2024 09:01