StoryEditorOCM
DubrovnikPREDAVANJE NA DIU LIBERTAS

VLAHUŠIĆ STUDENTIMA U ovom gradu je premalo želja

Piše DV
8. prosinca 2016. - 17:20

Gradonačelnik Andro Vlahušić održao je studentima turizma, međunarodnih odnosa i diplomacije Međunarodnog sveučilišta DIU Libertas predavanje pod nazivom "Dubrovnik - jučer, danas, sutra". Na početku je okupljene studente i gosta predavača pozdravio profesor Milan Perić.
Dubrovački gradonačelnik je studentima kazao kako ih treba zanimati kako će Dubrovnik izgledati 2040. godine te da im ono što kažu profesori treba biti osnova kako bi išli dalje.
- Dubrovnik ima tu šansu, tu mogućnost da mijenjamo njegovu budućnost. Imamo danas grad s toliko pozitivnih vrijednosti. Budućnost Dubrovnika jest da 20 posto njegovog stanovništva budu studenti. Dubrovnik mora postati grad mladih ljudi! Turizam donosi profit dominatnim vlasnicima, ali danas je naglasak na mobilnosti. To je svijet u kojem će te vi sutra raditi i kojem ćete sutra upravljati, poručio je Vlahušić studentima.
Gradonačelnik je komentirao i problem oko kućica rekavši mladima kako ukoliko žele biti svoji moraju biti protiv ostalih pa čak ponekad i mangupi. Studentima je savjetovao da se zauzmu za sebe te da im, ako ne pitaju, ništa neće pasti s neba.
- U ovom gradu je premalo želja, ako do nas netko dođe sa pet želja, četiri ispunjavamo, o petoj razmišljamo, a do treće nismo ni došli, rekao je prvi čovjek grada.
Na kraju predavanja dubrovački je gradonačelnik odgovarao na pitanja studenata te im ujedno ispričao par anegdota iza kulisa. Štoviše, sam epilog izlaganja bila je zajednička fotografija sa studentima.

24. travanj 2024 17:31