StoryEditorOCM
DubrovnikSVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

ISPRED SPONZE Tko je sladak, a tko presladak?

Piše PSD.
14. studenog 2016. - 15:42

U suradnji Zavoda za javno zdravstvo DNŽ-a, patronažnih sestara Doma zdravlja Dubrovnik i Udruge Slatki život ispred Sponze je danas provedena akcija mjerenja šećera u krvi, tlaka, tjelesne težine i visine.

Svjetski dan dijabetesa ove se godine obilježava uz poruku odabranu od Međunarodne Dijabetičke Federacije kao "Zdrav život i dijabetes".  Uz pomoć Grada Dubrovnika uključit će se i dekorativna rasvjeta Straduna u plavoj boji u razdoblju od 12. – 14. studenog 2016. čime će se Dubrovnik pridružiti mnogobrojnim gradovima u svijetu koji na ovaj način potiču građane na podizanje svjesnosti o opasnostima koje nosi dijabetes.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, broj oboljelih od dijabetesa gotovo se učetverostručio od 1980. godine do danas, pa tako danas u svijetu od dijabetesa boluje oko 422 milijuna ljudi, 1,5 milijuna smrti je izravno povezano s posljedicama ove bolesti, a jedno od troje ljudi starijih od 18 godina ima povećanu tjelesnu težinu, dok je jedna od deset osoba pretila. Očekuje se da će se taj broj udvostručiti u sljedećih dvadeset godina. 

16. travanj 2024 13:43