Županija Dubrovnik

FOTOMARATON FOTO KLUBA MARIN GETALDIĆ ZA AMATERE

Oštre oči pune nagrada doma mogle poći

FOTOMARATON FOTO KLUBA MARIN GETALDIĆ ZA AMATERE

Foto klub Marin Getaldić je i ove godine organizirao Fotomaraton za amatere, uz potporu Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture.
Besplatno natjecanje fotoamatera u fotografiranju na zadane teme je održano u subotu, 8. listopada 2016., od 8,30 do 12 sati i 30 minuta, sa startom ispred Velike Onofrijeve fontane.
Natjecanje je bilo održano u dvije kategorije: djeca i odrasli. Sudjelovalo je 13 odraslih i 24 učenika, a posebno raduje što su na Fotomaraton došli i učenici iz Metkovića, od kojih su neki osvojili nagrade.
Teme su bile: 1. Vučem, vučem, 2. Gropi i konopi, 3. Žalasta ulica, 4. Funjestre, 5. Ferali i 6. Kvake. Sudionicima su otkrivene tek pred početak natjecanja, a svatko je mogao predati samo jednu sliku, po vlastitom mišljenju, najbolju.
Žiri u sastavu Igor Brautović, Antun Česko, Miho Kulušić i Ileana Linić, odabrao je najbolje fotografije na svaku temu i u obje kategorije, a svečana dodjela nagrada, uz zajedničku večeru za sudionike, je sinoć održana u restoranu Klarisa u Gradu.
Zaista se vrijedilo potruditi i snimiti najbolje fotografije zbog vrijednih nagrada u fotoopremi i priboru, a pobjednici su pošli doma s novim fotoaparatima.
Prva nagrada za najuspješnijeg natjecatelja u kategoriji učenika bio je fotoaparat Fujifilm Finepix S9800, a u kategoriji odraslih Nikon D3300 kit.
Ukupno, pobjednici učenici su: 1) Lana Jurković, 2) Maro Kulušić i 3) Lukrecija Mišetić, a po temama 1) Maro KUlušić, 2) Nikolina Rilović, 3) Antonela Begić, 4) Marija Mozara, 4) Lana Jurković i 6) Nikolina Rilović.
Ukupno, pobjednici odrasli su: 1) Toni Marić, 2) Božo Prlenda i 3) MIlan Šanovsky, a po temama 1) Toni Marić, 2) Toni Marić, 3) Toni Marić, 4) Milan Šanovsky, 5) Josipa Erić i 6) Željko Sović.
U FOTOGALERIJI POGLEDAJTE I RADOVE NATJECATELJA

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Što je more izbacilo na plažu Banje?

Što je more izbacilo na plažu Banje?
Policija je potvrdila kako njihovi djelatnici upravo na plaži Banje provjeravaju što predstavlja neobični predme...
Što je more izbacilo na plažu Banje?

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru
Četvrti poraz u nizu Orlando Magica, 15. u posljednjih 18 utakmica, ukupno 19. ove sezone u ukupno 30 utakmica. ...
NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru