StoryEditorOCM
DubrovnikFOTOMARATON FOTO KLUBA MARIN GETALDIĆ ZA AMATERE

Oštre oči pune nagrada doma mogle poći

Piše i foto: Željko Tutnjević
6. studenog 2016. - 11:27

Foto klub Marin Getaldić je i ove godine organizirao Fotomaraton za amatere, uz potporu Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture.
Besplatno natjecanje fotoamatera u fotografiranju na zadane teme je održano u subotu, 8. listopada 2016., od 8,30 do 12 sati i 30 minuta, sa startom ispred Velike Onofrijeve fontane.
Natjecanje je bilo održano u dvije kategorije: djeca i odrasli. Sudjelovalo je 13 odraslih i 24 učenika, a posebno raduje što su na Fotomaraton došli i učenici iz Metkovića, od kojih su neki osvojili nagrade.
Teme su bile: 1. Vučem, vučem, 2. Gropi i konopi, 3. Žalasta ulica, 4. Funjestre, 5. Ferali i 6. Kvake. Sudionicima su otkrivene tek pred početak natjecanja, a svatko je mogao predati samo jednu sliku, po vlastitom mišljenju, najbolju.
Žiri u sastavu Igor Brautović, Antun Česko, Miho Kulušić i Ileana Linić, odabrao je najbolje fotografije na svaku temu i u obje kategorije, a svečana dodjela nagrada, uz zajedničku večeru za sudionike, je sinoć održana u restoranu Klarisa u Gradu.
Zaista se vrijedilo potruditi i snimiti najbolje fotografije zbog vrijednih nagrada u fotoopremi i priboru, a pobjednici su pošli doma s novim fotoaparatima.
Prva nagrada za najuspješnijeg natjecatelja u kategoriji učenika bio je fotoaparat Fujifilm Finepix S9800, a u kategoriji odraslih Nikon D3300 kit.
Ukupno, pobjednici učenici su: 1) Lana Jurković, 2) Maro Kulušić i 3) Lukrecija Mišetić, a po temama 1) Maro KUlušić, 2) Nikolina Rilović, 3) Antonela Begić, 4) Marija Mozara, 4) Lana Jurković i 6) Nikolina Rilović.
Ukupno, pobjednici odrasli su: 1) Toni Marić, 2) Božo Prlenda i 3) MIlan Šanovsky, a po temama 1) Toni Marić, 2) Toni Marić, 3) Toni Marić, 4) Milan Šanovsky, 5) Josipa Erić i 6) Željko Sović.
U FOTOGALERIJI POGLEDAJTE I RADOVE NATJECATELJA

24. travanj 2024 07:18