StoryEditorOCM
DubrovnikKOMEMORACIJA NA DAKSI

Odana počast žrtvama Dakse

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
25. listopada 2016. - 18:02

Predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika Mato Franković te gradski vijećnici Mira Buconić, Matija Čale Mratović i Marko Potrebica položili su danas vijence i upalili svijeće na otočiću Daksi u spomen na 54 žrtve stradale na otoku 25. listopada 1944. godine.
Vijence su položili i članovi obitelji ubijenih te predstavnici Udruge Daksa i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ali i članovi udruga Družba Braće hrvatskoga zmaja, Udruge hrvatski domobran kao i predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Dubrovačko – neretvanske županije.
Nakon obilježavanja tužne obljetnice na Daksi predstavnici Grada Dubrovnika paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odali su počast i tadašnjem dubrovačkom gradonačelniku Niku Koprivici koji je 1944. godine ubijen na Daksi.
Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici izaslanstva Dubrovačko- neretvanske županije u kojem su bili župan Nikola Dobroslavić i najbliži suradnici. Oni su odali počast žrtvama jugokomunističkog terora a kako doznajemo sveta misa zadušnica održati će se u franjevačkoj crkvi Male braće u 19,00 sati.

25. travanj 2024 04:20