StoryEditorOCM
DubrovnikHVALA DAROVATELJIMA

Ovi vam ljudi mogu spasiti život

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
25. listopada 2016. - 18:30

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić primila je višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog Križa Dubrovnik.
Tom se prigodom zamjenica Šimac Bonačić zahvalila svim dobrovoljnim davateljima krvi i naglasila kako svi oni čine ljepšu sliku našeg Grada i predstavljaju ponos ne samo Dubrovniku i njegovih građana.
-Grad Dubrovnik možete biti sretan što ima ovakve darivatelje. Kao što ističete i sami, darivanjem krvi uvijek darivate i dio sebe i raduje me da tako promičete humanost. Već dugi niz godina vrlo dobro surađujemo s gradskim društvom Crvenog križa i ravnopravni smo partneri u brojnim projektima i programima koje realiziramo- rekla je zamjenica Šimac Bonačić te čestitala i Odjelu transfuzije Opće bolnice Dubrovnik koji u koordiniranim akcijama s Crvenim križem i darivateljima krvi brine da našim sugrađanima ne nedostaje tekućine koja život znači.
Predsjednik i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vicko Mihaljević i Živko Šimunović su izvjestili Šimac Bonačić kako je Dubrovnik jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima svoj centar za preradu i krvi.
Inače, ovogodišnji jubilarci koji su nazočili prijemu su: Ivica Grbić (75 darivanja), Julija Mandić (35 darivanja), Jure Ursić (30), Ratko Šćepanović (30), Ivica Vojvodić (20), Anka Bračanov (20) i Ivo Anković (10) te Jadranka Dupčić i Nikoleta Krivić sa po 5 darivanja krvi.

20. travanj 2024 13:51