StoryEditorOCM
DubrovnikPOSVEĆENO GODINI SVETOG VLAHA

FOTO Svečana priredba u OŠ Marina Držića

Piše DV
20. listopada 2016. - 16:33

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, Miho Katičić nazočili su svečanoj priredbi Osnovne škole Marina Držića posvećenoj Godini svetog Vlaha.
Glazbeno-recitatorski program, izložbu kao i ostale popratne sadržaje učenici i učenice i njihovi mentori posvetili su svetom Vlahu i godini posvjećenoj njemu, te se i na taj način pridružili obilježavanju  1700. godišnjice mučeničke smrti Svetoga Vlaha. Vrhunac programa obilježavanja Godine svetog Vlaha održao se 19. listopada središnjom priredbom u školskoj sportskoj dvorani pred brojnim gostima.

U svom obraćanju zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić izrazila je ponos Grada Dubrovnika na kreativnost učenika i nastavnika u njegovanju tradicije i štovanju našeg nebeskog zaštitnika.

Osim predstavljenog programa koji je oduševio sve prisutne posebnu pozornost i oduševljenje izazvala je i slikovnica namijenjena djeci s posebnim potrebama na Brailleovom pismu te glazbena točka na znakovnom jeziku.

Izložba najuspješnijih učeničkih radova popraćena programom literarnih uradaka i koncertom učeničkih zborova svih šest dubrovačkih osnovnih škola, uveličat će završnu proslavu Godine svetoga Vlaha, Godine milosrđa i završetak restauracije oltara dubrovačke katedrale 17. studenog ove godine.
 

19. travanj 2024 02:20