StoryEditorOCM
DubrovnikNARODNA KNJIŽNICA GRAD

INTERAKTIVNA IZLOŽBA Kako to istražuju djeca?

Piše DV Foto: Dubrovačke knjižnice Dubrovnik
19. listopada 2016. - 15:00

U okviru obilježavanja manifestacije "Mjesec hrvatske knjige 2016.", koja se svake godine održava od 15. listopada do 15. Studenoga, u Saloči od zrcala, čitaonici Narodne knjižnice Grad, postavljena je interaktivna izložba udruge za promicanje prirodoslovlja „Prirodopolis“ iz Zagreba, pod nazivom „Može li biti drugačije?! i Kako to istražuju djeca“. Pod stručnim vodstvom predsjednika Udruge profesora fizike Hrvoja Mesića sva djeca dubrovačkih osnovnih škola do četvrtog razreda od ponedjeljka do srijede kroz istraživačko učenje stjecala su interes, vještine i pozitivne stavove prema prirodoslovnim sadržajima. Za građane je izložba otvorena od 12 do 14 sati.
Ovakve se izložbe već nekoliko godina orgniziraju diljem Hrvatske a kako to kaže Hrvoje Mesić, predsjednik udruge „Prirodopolis“:
„ zato što vjerujemo da je prirodoslovno izložba inovativna strategija da se poboljša kvaliteta života naše djece i da postane sjedište podrške u razumijevanju prirodnih znanosti – s utjecajem na naše vrtiće, škole i društvene skupine naše zajednice s programima, sadržajima i iskustvima učenja koja su plodno tlo šireg razumijevanja kako prirodoslovlje i tehnologija utječu na naše živote. Ova je izložba/radionica namijenjena djeci od vrtićke dobi do nižih razreda osnovnih škola“

20. travanj 2024 16:36