StoryEditorOCM
DubrovnikUZ DAN POLICIJE

Položeni vijenci poginulim pripadnicima policije

Piše DV Foto: PU DNŽ
27. rujna 2016. - 16:08

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobovima poginulih pripadnika policije, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće i kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Molitvu je predvodio policijski kapelan don Ivo Borić. Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj načelnik Tonći Radibratović istaknuo je trend pada kriminaliteta i u ovoj godini kada je na području naše Policijske uprave zabilježeno 20 posto manje kaznenih djela nego je to bilo prošle godine, dok je razriješenost kaznenih djela daleko iznad državnog prosjeka.
Među ostalim naglasio je I da ove godine bilježimo i daleko najmanji broj teških krađa, te da smo jedino područje u Republici Hrvatskoj gdje nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo razbojništva.
Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja javno je pohvalio 15 policijskih službenika a to su: Marijana Bokun, Stijepo Kljunak, Slađan Dodig iz Policijske postaje Dubrovnik, Tonći Volarević iz Policijske postaje Ston, Robert Majnović i Tomislav Puškarić iz Policijske postaje Gruda, Ivan Barić iz Policijske postaje Korčula,Suzana Zovko iz Policijske postaje Metković, Antonio Rakušić iz Policijske postaje Ploče,Ivan Utovac i Matko Radić iz Postaje granične policije Metković, Ivica Maleš iz Postaje pomorske policije Dubrovnik i Nikola Orak, Dario Bajn i Marko Belec iz Postaje prometne policije Dubrovnik.

24. travanj 2024 00:04