StoryEditorOCM
DubrovnikPREMINULA JE DUGOGODIŠNJA NOVINARKA DUBROVAČKOG VJESNIKA

Adio, draga naša Kate

Piše PSD.
27. rujna 2016. - 20:46

Jutros, u 55. godini života, ugasio se život naše drage kolegice Katice Cikoje, dugogodišnje novinarke koja je većinu karijere posvetila temama turizma i gospodarstva. Osim kao velikog znalca i zaljubljenicu u novinarske sektore koje je pratila, Katicu ćemo pamtiti i kao velikog borca. U životu i u poslu podjednako. Za nju je predaja bila nepoznat pojam. Kad je prije osam godina doznala da boluje od teške bolesti, nastavila je raditi u istom visokom ritmu. Vedra, nasmijana i puna elana do posljednjeg se trenutka borila s bolešću koju nije doživjela kao kraj svijeta, već novi veliki izazov.
Novinarstvu je vjerna od ranih 1980-tih, kad se nakon diplome iz politologije zaposlila u gradskoj rubrici Vjesnika. Za taj je nacionalni dnevnik nastavila raditi i po preseljenju u Grad, pokrivajući teme iz svih segmenata društva. Prije desetak godina Katica prelazi u redakciju Dubrovačkog vjesnika, gdje uskoro preuzima najdraži joj 'resor' gospodarstva i turizma. Svima će nam u sjećanju ostati reportaže o turističkim sajmovima i manifestacijama, poduzetništvu, putopisi i osvrti s onim posebnim, Katičinim pečatom.
Bila je i glavna urednica Dubrovačkog lista, a osim za Vjesnik i Dubrovački vjesnik, naša je kolegica surađivala s Hinom, i brojnim specijaliziranim poslovnim tjednicima, u pisanom i web izdanju. U Dubrovačkom je posljednjih godina bila urednica portala, naša lektorica, korektorica i mnogo više od toga. Svima nam je bila prava prijateljica.
Rodom iz Velike Gorice, srcem Dubrovkinja, a udajom Vrgorčanka, Katica je bila naš neustrašivi Terry Fox. Bez nje će nam biti puno teže trčati životni i novinarski maraton.
Ispraćaj pokojnice održat će se sutra, u srijedu 28. rujna u 15 sati na groblju Boninovo, a pogreb dan kasnije u 14 sati u njezinoj rodnoj Velikoj Gorici.

--

24. travanj 2024 11:44