StoryEditorOCM
DubrovnikPRIČA O TAKSISTU DOBILA NASTAVAK

Drugi se 'okitio', ali javio se pravi dobročinitelj

Piše DV
24. rujna 2016. - 12:06

Nakon što smo objavili zahvalu Dubrovkinje koja je morala hitno u bolnicu i taksist joj nije htio naplatiti uslugu, u komentarima ispod teksta na facebooku pohvaljen je navodni vozač tog taksija, ali čini se da nije o njemu riječ jer nam se u inbox javio pravi vozač taksija, odnosno onaj koji je gospođu zaista prevezao.
- Čisto da vas obavijestim da dotični mladić za kojeg navodite da je učinio ovu dobronamjernu gestu za gospođu i prevezao je do bolnice besplatno nije ta osoba... Očito je par komentara na facebooku dovoljno da se ti navodi uzmu zdravo za gotovo, a on onda sukladno tome te komplimente bez ikakve dvoumice naravno prihvati, iako zna da nije ta osoba na koju se misli... Ja to znam jer sam ja gospođu prevezao do bolnice - piše taksist koji je i dalje želio ostati anoniman jer, kako kaže, ne treba mu nikakvo priznanje niti išta slično, ali kad je vidio da to netko 'krene iskorištavat', morao je nešto poduzeti.
- Zato bez ljutnje uvažite moju poruku i ne nasjedajte na ovaj nemoralni bezobrazluk u komentarima ispod članka... Gospođa je u utorak u 18:17 zvala radio centar Taxi Ragusa za vožnju iz ulice Andrije Hebranga. Došao sam po nju oko 18:30 i rekla mi je da je vozim na hitnu jer se nije osjećala dobro... Kako sam uvidio da gospođi zdravstveno stanje zaista nije bilo najbolje, mislio sam da nema potrebe da to naplatim jer to u tom trenutko nije bilo od nikakve važnosti... Gospođa mi se zahvalila i zaželila sve najbolje od srca... Pitala me moju vizit kartu, ali na žalost nisam imao nijednu uz sebe...Osjećam se nelagodno dok ovo pišem jer ja to nisam nikome spominjao niti ikome pricao jer nisam mislio da je to sad nešto posebno i da ispadne da se hvalim ili slično jer mi to nije bilo, niti je sad u interesu. Ne želim da me se spominje u ikakvom obliku jer to što sam napravio nije ništa vrijedno spomena. Nije ni meni, a ni mnogim kolegama prvi put... Isto tako nije ni zadnji... Ovo od moje strane nije ništa zlonamjerno... Ako se želite uvjeriti, provjerite moje navode, postoje audio snimke, pismene evidencije kao i kontakt telefon gospođe koja je naručila taj dan taksi. Ne radi se ovdje o tome niti sam ovo ikad želio, htio sam jednostavno pomoći, a to je eto bilo najmanje što sam mogao napravit. Napravio sam to prvenstveno radi gospođe i radi sebe i ja znam kako je zaista bilo, a to mi je u konačnici najbitnije... Nadam se da je zdravstveno stanje gospođe sada bolje... Hvala vam na razumijevanju, napisao nam je taksist.
Kako se čini, ni taksisti nisu imuni na kićenje tuđim perjem. Možda baš zato što ih više kude nego hvale? Bilo kako bilo, taksistu svaka čast i dao Bog da ih je što više poput njega.

19. travanj 2024 23:00