StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKI VIJEĆNICI IDUĆEG TJEDNA ODLUČUJU

Mijenjaju se planovi zbog Belvederea

Piše Silvia Rudinović
23. rujna 2016. - 19:01

Gradsko vijeće će idućeg tjedna odlučivati o pokretanju izmjena i dopuna prostornoplanske dokumentacije Grada Dubrovnika kako bi tvrtki Larus d.o.o., prijavljenoj na adresi u dubrovačkom naselju Lozica, omogućili radove na hotelskom kompleksu Belvedere. Ukoliko tako odluče gradski vijećnici, bit će pokrenute izmjene i dopune Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, a važeći Detaljni plan uređenja „Belvedere“ stavit će se izvan snage.
Tvrtka Larus gradskoj upravi poslala je dopis, u lipnju ove godine, u kojem navodi kako su u završnoj pripremi svih aktivnosti vezanih za početak projekta revitalizacije hotelskog kompleksa Belvederea.
Potrebne izmjene važećih planova odnose se na formiranje zone planske oznake vrste T2 (turističko naselje), umjesto dosadašnje namjene - T1 (hotel) i proširenje na dio dosadašnje površine sporta i rekreacije (R2) te na potrebu određivanja lokacije za privezište i helidrom, te druge potrebne izmjene u svrhu osiguranja planskih preduvjeta za realizaciju turističkog kompleksa.
Zahtjev za izmjenama prostornoplanske dokumentacije, idućeg tjedna, vijećnicima će obrazložiti Jelena Lončarić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Marko Dabrović, arhitekt i predstavnik tvrtke 3LHD, i Guenther Bishop, predstavnik investitora.
Izmjene i dopune PPU-a i GUP-a odnose se isključivo na lokaciju Belvedere, stoji u obrazloženju ove točke dnevnog reda Gradskog vijeća. Već sljedeća točka odnosi se na pokretanje postupka izmjena i dopuna ovih planova kako bi se u njih uključila buffer zona radi izrade pojedinih urbanističkih planova uređenja, prije svega stambenog naselja za branitelje na Nuncijati, te kako bi se propitala mogućnost gradnje na drugim, osjetljivim dijelovima građevinskog područja naselja. Naime, gradska uprava navodi kako su u srpnju primili očitovanje Ministarstva kulture na Izvješće Misije UNESCO-a.
Također, u prijedlogu pokretanja izmjena plana, gradska uprava se poziva na brojne upite građana te potrebu realizacije pojedinih gradskih i županijskih projekata.

27. travanj 2024 01:51