StoryEditorOCM
DubrovnikŽELJA ZA JEDNOSTAVNIJIM ZAKONODAVSTVOM

Župan u Oviedu

Piše PSD.
23. rujna 2016. - 14:03

Župan Nikola Dobroslavić, ujedno član povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucionalne i vanjske poslove (CIVEX) u sklopu Europskog odbora regija, sudionik je sastanka na temu reforme zajedničkog europskog sustava azila u Oviedu. Govori se i o lokalnoj i regionalnoj perspektivi programa Europske komisije kojom se želi osigurati prikladnost i učinkovitost propisa.
Želja je pojednostaviti zakonodavstvo Europske unije radi jeftinijeg i stabilnijeg regulatornog okvira kojim se podupire rast i otvaranje radnih mjesta. Za ispunjenje tih ciljeva, osim suradnje europskih institucija i država članica, neophodno je uključenje svih razina vlasti kako bi se te koristi ostvarile uz najmanji mogući trošak za građane i poduzetnike, priopćeno je iz županova ureda.
Povjerenstvo raspravlja i o regulatornom okviru vezano za zakonite migracije, integraciji državljana trećih zemalja te o partnerstvu s tim zemljama u okviru Europskog migacijskog programa. Domaćin ovog događanja je španjolska pokrajina Asturija.

26. travanj 2024 08:04