Vijesti Turizam i gospodarstvo

SKUPŠTINA U VALAMARU

Rekordna turistička godina za Dubrovačko-neretvansku županiju

SKUPŠTINA U VALAMARU

Sedma redovna sjednica Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije održala se danas u hotelu Valamar Lacroma.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je na početku da je turistička 2017. godina bila rekordna i iznimno uspješna, te da takav rezultat puno znači za blagostanje u županiji i novo zapošljavanje.

'Za odlične turističke rezultate zaslužni su svi aktori, jer da bi bili kvalitetni treba uložiti puno truda', poručio je Dobroslavić, te dodao da je i ova 2017. bila rekordna, a prema najavama s tržišta, očekuje se još jedna rekordna sezona.

Prema podacima sustava eVisitor, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je tijekom 2017. godine stvareno 1,9 milijuna dolazaka, što je 15 posto više nego lani, te 8,3 milijuna noćenja, što je 12 posto više nego u 2016. godini.

Na Skupštini je bio i direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić koji je kazao da je ova godina bila iznimno uspješna, a može se očekivati i da će 2018. biti jednako dobra.

Prema podacima sustava eVisitor, hotelski smještaj s kapacitetom od 22 500 kreveta ostvario je gotovo 3,5 milijuna noćenja, što je 31 posto više nego lani, uz 154 dana zauzetosti, a domaćinstva su s kapacitetom od 44 tisuće kreveta ostvarila 3,3 milijuna noćenja, što je 18 posto više nego u 2016., uz 75 dana zauzetosti. Odnos noćenja u srpnju i kolovozu prema ostatku godine je 51 prema 49 posto, što pokazuje da se sezona produljila.

Najbrojniji su gosti iz Ujedinjenog Kraljestva s 1,5 milijuna noćenja.  Na Skupštini su jednoglasno prihvaćeni program rada i financijski plan za 2018. godinu u iznosu od 7,7 milijuna kuna. 

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Nikola Babić novi je šef županovog ureda

Nikola Babić novi je šef županovog ureda
Novi v.d. pročelnika Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine je Nikola Babić, potvrdio je sam ž...
Nikola Babić novi je šef županovog ureda

Iduće ljeto bez čepa u vratima od Pila

Iduće ljeto bez čepa u vratima od Pila
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je danas u Dubrovniku radni sastanak s deleg...
Iduće ljeto bez čepa u vratima od Pila