StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoINVESTICIJA OD MILIJARDU KUNA

Izgradnja luksuznog resorta u Kuparima počet će početkom 2019.

Piše DV/PD
7. prosinca 2017. - 21:47

U novoj i valjda konačnoj verziji projekta Kupari koju su dogovorili investitor Avenue Grupa i Vlada koja lokaciju bivšeg vojnog odmarališta daje u dugogodišnju koncesiju, kompleks će se sastojati od hotela, aparthotela i zgrade hotela Grand koji je zamišljen kao srce budućeg resorta i u kojem će se nalaziti isključivo dodatni sadržaji. Investicija će biti vrijedna oko milijardu kuna, donosi Poslovni dnevnik.
Broj smještajnih jedinica više je nego prepolovljen u odnosu na raniju verziju koja se trebala raditi u suradnji s brendom Ritz Carlton, tako da će novi Kupari imati manje od 200 smještajnih jedinica, a jedinica su luksuznije i značajno veće. U hotelu će najmanja smještajna jedinica imati gotovo 50 metara kvadratnih, a najveći, presidential suite će biti gotovo 200 metara kvadratnih, dok će u aparthotelu jedinice biti od 135 do 200 metara kvadratnih, pojasnili su danas za Poslovni.hr iz Instituta IGH, koji je jučer izvijestio o kadrovskim izmjenama na čelu Instituta te nastavku projekta Kupari. 
Plan im je da na projektu maksimalno angažiraju hrvatske kompanije, ali u nekim dijelovima projekta će biti potrebno angažirati svjetski priznate i poznate kompanije. Što se tiče projekta interijera i krajobraza planiraju u prvoj polovici sljedeće godine održati pozivni arhitektonski natječaj na koji će biti pozvane neke od najjačih i najpoznatijih arhitektonskih kuća koje se bave razradom interijera u hotelima i uređenjem krajobraza u luksuznim resortima. Plan je angažirati nekoliko interijerista na projektu. Već za nekoliko mjeseci na razradi svih projekta biti uključeno oko 20 projektantskih kuća i konzultanata po raznim strukama.
"Cilj nam je početkom 2019. godine završiti glavne projekte i ishoditi građevinske dozvole kako bi u prvoj polovici 2019. godine započeli s gradnjom", najavljuju. Operatera za sad ne žele otkriti, kao ni točne rokove dovršetka projekta kojem se nadaju što prije. Više pročitajte ovdje.
 

16. travanj 2024 18:12