Vijesti Turizam i gospodarstvo

INVESTICIJA OD MILIJARDU KUNA

Izgradnja luksuznog resorta u Kuparima počet će početkom 2019.

INVESTICIJA OD MILIJARDU KUNA

U novoj i valjda konačnoj verziji projekta Kupari koju su dogovorili investitor Avenue Grupa i Vlada koja lokaciju bivšeg vojnog odmarališta daje u dugogodišnju koncesiju, kompleks će se sastojati od hotela, aparthotela i zgrade hotela Grand koji je zamišljen kao srce budućeg resorta i u kojem će se nalaziti isključivo dodatni sadržaji. Investicija će biti vrijedna oko milijardu kuna, donosi Poslovni dnevnik.
Broj smještajnih jedinica više je nego prepolovljen u odnosu na raniju verziju koja se trebala raditi u suradnji s brendom Ritz Carlton, tako da će novi Kupari imati manje od 200 smještajnih jedinica, a jedinica su luksuznije i značajno veće. U hotelu će najmanja smještajna jedinica imati gotovo 50 metara kvadratnih, a najveći, presidential suite će biti gotovo 200 metara kvadratnih, dok će u aparthotelu jedinice biti od 135 do 200 metara kvadratnih, pojasnili su danas za Poslovni.hr iz Instituta IGH, koji je jučer izvijestio o kadrovskim izmjenama na čelu Instituta te nastavku projekta Kupari. 
Plan im je da na projektu maksimalno angažiraju hrvatske kompanije, ali u nekim dijelovima projekta će biti potrebno angažirati svjetski priznate i poznate kompanije. Što se tiče projekta interijera i krajobraza planiraju u prvoj polovici sljedeće godine održati pozivni arhitektonski natječaj na koji će biti pozvane neke od najjačih i najpoznatijih arhitektonskih kuća koje se bave razradom interijera u hotelima i uređenjem krajobraza u luksuznim resortima. Plan je angažirati nekoliko interijerista na projektu. Već za nekoliko mjeseci na razradi svih projekta biti uključeno oko 20 projektantskih kuća i konzultanata po raznim strukama.
"Cilj nam je početkom 2019. godine završiti glavne projekte i ishoditi građevinske dozvole kako bi u prvoj polovici 2019. godine započeli s gradnjom", najavljuju. Operatera za sad ne žele otkriti, kao ni točne rokove dovršetka projekta kojem se nadaju što prije. Više pročitajte ovdje.
 

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

ITALIJA Lider dobio prvaka

ITALIJA Lider dobio prvaka
Umana Reyer Venezia, aktualni prvak, izgubila je derbi 11. kola u gostima od Brescie, lidera prvenstva, s 90:71....
ITALIJA Lider dobio prvaka