StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoUz pomoć Centra za poduzetništvo poduzetnici dobili bespovratna sredstva

Sedamdeset tisuća kuna za PZ Škar i domaćinstvo Marije Vićan

Piše PSD.
3. listopada 2017. - 17:09

U cilju razvoja i unapređenja poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poduzetnicima pruža informacije i usluge savjetovanja i edukacije, daje mogućnost izrade poslovnih planova i investicijskih projekata te pruža pomoć prilikom izrade projektnih prijava i prijava na natječaje EU fondova, ministarstava i slično.
Tako su, temeljem projektnih prijava za projekte u kojima je Centar pružio pomoć u pripremi, Poljoprivrednoj zadruzi Škar i Seljačkom domaćinstvu Marije Vićan, koji su se kandidirali na Mjeru 4 - seljačko domaćinstvo - OPG u okviru Programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, dodjeljena bespovratna sredstva. Poljoprivrednoj zadruzi Škar je dodijeljeno je 30.000,00 kuna bespovratnih sredstava, dok je Seljačkom domaćinstvu Marija Vićan dodijeljeno 40.000,00 kuna.

Također, Centar za poduzetništvo je pripremio projekt i cjelokupnu dokumentaciju za tvrtku Furia j.d.o.o. i obrt Hidroterm koji su kandidirani na natječaj E-impuls 2016. god., a čiji je cilj potaknuti mikro i mala poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga bespovratnim potporama u svrhu jačanja konkurentnosti. Nakon provedenog postupka dodjele bespovratnih sredstava, utvrđeno je da obje projektne prijave udovoljavaju svim propisanim kriterijima te je tvrtki Furia j.d.o.o. odobreno 46.208,65 kuna, a obrtu Hidroterm 170.199,67 kuna.
Centar za poduzetništvo pripremao je, zajedno s poduzetnicima, još nekoliko projektnih prijava te su one u fazi ocjenjivanja.
 

16. travanj 2024 20:57