Jedanaesti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u Dubrovniku okončan je danas dodjelom medalja najboljima.
Organizatori iz udruge Deša kažu kako su mali i specijalizirani proizvođači iz cijele zemlje sa sobom donijeli stotine vrsta prirodnih pekmeza, marmelada i džemova od limuna, višanja, jagoda, šljiva, smokava i naranača.
Proizvodi su se ocjenjivali u četiri kategorije: za najbolji pekmez, marmeladu, džem i extra džem, a od ukupno 60 primljenih uzoraka, najbolji su:
Kategorija DŽEM:
Zlatna medalja: OPG Ivica Matijević, Koločep - džem smokva limun
Srebrena medalja: OR Domaća radinost “VIKO”, Ljubuški - domaći džem od šljive
Brončana medalja: OPG Ivica Matijević, Koločep - džem trešnja
Kategorija EKSTRA DŽEM:
Zlatna medalja: Deša Pro d.o.o., Dubrovnik – ekstra džem od dubrovačke ljute naranče
Srebrna medalja: OPG Sanja Protić, Blato – ekstra džem smokva,
OPG Sanja Protić, Blato - ekstra džem gorka naranča
OPG Sanja Protić, Blato - ekstra džem limun
Brončana medalja: OPG Sanja Protić, Blato - ekstra džem od grožđa
Kategorija PEKMEZ:
Zlatna medalja: OPG Sambrailo Ruse, Buići – pekmez od marelice
Srebrena medalja: OPG Ivica Matijević, Koločep – pekmez marelica
Brončana medalja: OPG Sambrailo Ruse, Buići – pekmez od smokve
Udruga Trim, OPG Lena Milatić, Hvar – pekmez od grožđa
Kategorija MARMELADA:
Zlatna medalja: OPG Ivica Matijević, Koločep – marmelada klementina
Srebrena medalja: OPG Fani Pjević, Dubrovnik – marmelada narančin
Brončana medalja: OPG Fani Pjević, Dubrovnik – marmelada naranča
OPG Ivica Matijević, Koločep – marmelada naranča
OPG Ivica Matijević, Koločep – marmelada domaći narančin
OPG Anica Bažika, Lumbarda – marmelada od mandarina
StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoZAVRŠEN FESTIVAL
Najbolji pekmezi, marmelade, džemovi i ekstra džemovi
1. listopada 2017. - 20:57