StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoŽUPANIJSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA NA SAJMU U PARIZU

Iduća sezona će nadmašiti ovogodišnji rekordni posjet Francuza

26. rujna 2017. - 12:28

Turistička zajednica Dubrovačko- neretvanske županije i ove godine nastupa na sajmu IFTM Top Resa Paris koji je najvažniji francuski međunarodni sajam putovanja i turizma.

Sajam se održava od 26. do 29. rujna i vodeći je događaj za umrežavanje, poslovanje, inovacije i razvoj tržišta. Sajam pokriva sve sektore turizma i isključivo je namijenjen profesionalcima u turizmu. Ove godine, na 39. po redu IFTM-u predstavlja se oko 160 destinacija na 350 štandova, a očekuje se kako će ga posjetiti ukupno oko 30 tisuća turističkih profesionalaca.

TZ Dubrovačko- neretvanske županije izlaža na štandu površine 6 četvornih metara koji je ukrašen plakatima s motivima naše županije i brojnim promotivnim brošurama. U neposrednom susjedstvu našeg štanda su i i štandovi Hrvatske turističke zajednice te avioprijevoznika Croatia Airlines.

O svrsishodnosti nastupa na ovom sajmu govori ičinjenica da je našu županiju u prvih osam mjeseci ove godine posjetilo 102 tisuće francuskih turista koji su ostvarili 380 tisuća noćenja. To je 7 posto više u dolascima i 3 posto više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, tako da kao rezultat sudjelovanja na ovom sajmu tijekom naredne turističke sezone očekuju izuzetno pozitivni učinci.

24. travanj 2024 11:04