StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNATJEČAJ TURISTIČKE ZAJEDNICE

Plaća od 3.100 eura! Hoće li među ovim kandidatima biti ijedan Dubrovčanin?

Piše DV/JL
25. kolovoza 2017. - 15:35

Ostalo je još samo nekoliko dana do zatvaranja javnog natječaja Hrvatske turističke zajednice za atraktivne rukovodeće pozicije u predstavništvima diljem svijeta. Ugovori o radu istječu u rujnu 2017. godine direktorima predstavništava u Italiji, Francuskoj, Poljskoj, zemljama Beneluxa, Njemačkoj (direktor predstavništva i voditelj ispostave), Rusiji i SAD-u, a tu su i natječaji za predstavništva u Mađarskoj i Slovačkoj, gdje uredima rukovode voditelji ureda, bez statusa direktora ili direktorice imenovanih od strane Turističkog vijeća HTZ-a.

Natječaj je objavljen 16. kolovoza, a rok za prijave je 15 dana. Zbog čega je mjesto direktora HTZ-ovih ureda po svijetu posao iz snova? Jutarnji list danas je objavio kako je prosječna mjesečna neto plaća ovim direktorima oko 3.100 eura. Jutarnji.hr u beneficije ubraja život u najzanimljivijim europskim destinacijama, mjesečni dodatak za nezaposlenog bračnog druga, dodatak za djecu i plaćenih 80 posto troškova stanovanja.

„Promocija Hrvatske u inozemstvu jedna je od osnovnih zadaća inozemnih predstavništava, a s obzirom na sve bržu promjenu trendova ponude i potražnje, pristup tržištima i koncept promocije potrebno je ažurnije i brže prilagođavanje novim izazovima. Naš cilj je predstavništava u svijetu reformirati na način da budu efikasnija, proaktivnija te u konačnici konkurentnija što je preduvjet nastavka rasta hrvatskog turizma“, komentirao je ministar turizma Gari Cappelli.

Osim uvjeta propisanih Zakonom o radu i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice, zainteresirani kandidati moraju ispunjavati i uvjete propisane samim natječajem. Kandidati tako moraju: imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno poznavati jedan i poznavati jedan svjetski jezik ili jezik zemlje u kojoj obnaša dužnost direktora, imati najmanje jednu pismenu preporuku prijašnjih poslodavaca, poznavati turističko tržište za koje je predstavništvo ili ispostava nadležna, imati položen stručni ispit za rad u turističkom uredu te ukoliko ga nemaju u roku od jedne godine od dana stupanja na rad isti trebaju položiti, poznavati rad na osobnom računalu te izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva odnosno ispostave za narednu kalendarsku godinu.

23. travanj 2024 12:10