Vijesti Turizam i gospodarstvo

KAKVA JE BUDUĆNOST KOMPLEKSA KUPARA

Ritz Carlton ne dolazi u Kupare

KAKVA JE BUDUĆNOST KOMPLEKSA KUPARA

Tvrtka Avenue grupa ruskog investitora Sergeja Gljadelkina ipak u Kuparima neće izgraditi prestižni Hotel Ritz Carlton, kako se to lani najavljivalo lani prilikom potpisivanja ugovora o dugogodišnjoj koncesiji s državom.  

Kako doznaje Poslovni dnevnik, još uvijek nije ni poznato kako će izgledati novi turistički kompleks koji se planira izgraditi na mjestu bivšeg vojnog odmarališta. Međutim, partnerstvo s prvoklasnim hotelskim brendom bio je jedan od ključnih uvjeta na natječaju za Kupare, a koncept budućeg kompleksa bi se trebao definirati u dogovoru s novim hotelskim operaterom koji bi trebao biti ubrzo odabran. Izbor trebaju podržati općna Župa dubrovačka i država, a Avenue grupa, koja je izabrana na međunarodnom natječaju kao najbolji ponuditelj, proljeća prošle godine je potpisala ugovor o projektu Kupari.

Operativno, pprojekt je trenutačno u fazi izrade UPU-a u suradnji s Općinom Župa dubrovačka koja je s izradom tog Urbanističkog plana uređenja (UPU) Kupari I. Poslovni.hr navodi kako u ovoj delikatnoj fazi, uz općinu i državu te investitora važnu ulogu ima i budući operater, odnosno hotelska menadžment kompanija po čijim će se strogim kriterijima graditi novi koncept Kupara. Predsjednik Uprave IGH koja je u vlasništvu Avenue grupe, Ivan Paladina, ističe da se razgovara s drugim hotelskim kompanijama, no o konkretnim imenima još uvijek ne može govoriti do zaključenja ugovora.

-U tijeku je postupak odabira hotelskog operatera koji je u završnoj fazi, nakon čega slijede detaljni pregovori oko ugovora o upravljanju, što će svakako potrajati još neko vrijeme, a taj je proces vezan i uz projektiranje budućeg turističkog kompleksa. Mogu samo potvrditi da su sve kompanije s kojima smo u završnim fazama razgovora iz kruga ultraluksuznih hotelskih operatera- krekao je Paladina za poslovni.hr te se može zaključiti da državi kao davatelju koncesije nije bitno što je otpao dogovor s Marriottovim luksuznim brendom Ritz Carlton, ali da svakako očekuju prvoklasni hotelski lanac kao dostojnu zamjenu.

Inače, Ministarstvo državne imovine i Ministarstvo turizma u stalnoj su komunikaciji s investitorom, prvenstveno po pitanju potpisanog ugovora i uvjeta iz ugovora, te u skladu s tim imamo saznanja da će doći do promjene hotelskog branda uključenog u projekt. Ono na čemu ćemo svakako inzistirati je da u projekt mora biti uključen prvoklasni hotelski brand najviše kategorije neovisno o nazivu branda", kažu u Ministarstvu turizma.  

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije

Lančani sudar na skretanju za Bosanku

Lančani sudar na skretanju za Bosanku
Nešto nakon 11 sati u PU dubrovačko-neretvanskoj zaprimili su dojavu o prometnoj nesreći na skretanju za Bosanku...
Lančani sudar na skretanju za Bosanku