Vijesti Turizam i gospodarstvo

OBAVIJEST O DOLASCIMA BRODOVA NA KRUŽNOM PUTOVANJU

Danas sedam u subotu pet kruzera

OBAVIJEST O DOLASCIMA BRODOVA NA KRUŽNOM PUTOVANJU

Grad Dubrovnik obavještava građane da se danas, 10. kolovoza očekuje dolazak sedam brodova na kružnim putovanjima ukupnog kapaciteta 9.287 putnika, od toga tri broda s više od 2.000 putnika.

Brod AIDAblu tvrtke AIDA Cruises, kapaciteta 2.500 gostiju luku Gruž napušta danas u 16:00 sati, dok MSC Sinfonia s više od 2.600 putnika pristaje u 12:00 sati, a Costa Luminosa u 16:00 sati. Odlazak Sinfonie planiran je u 20:00 sati, a Coste tek idućeg dana, 11. kolovoza u 13:00 sati.

U petak, 11. kolovoza najavljen je dolazak dva broda: MSC Poesie i Celebrityja Constellation, ukupnog kapaciteta 5.151 putnika, dok se u subotu, 12. kolovoza očekuje dolazak 6.032 posjetitelja na pet brodova, od toga dva kapaciteta preko 2.000 putnika.

Uz oko 25.000 gostiju u hotelskom i privatnom smještaju, posebno tijekom današnjeg dana i petka ujutro očekuju se zastoji na ulazima u grad, gužve na prometnicama i veći pritisak pješačkog prometa na području povijesne jezgre i kontaktne zone.

Lučka uprava Dubrovnik stoga će i danas primjenjivati novi režim periodičnog „puštanja“ autobusa za shuttle prijevoz prema povijesnoj jezgri u intervalima, a sve nadležne službe Grada Dubrovnika, Sanitata Dubrovnik i Turističke zajednice grada Dubrovnika su u pripravnosti te će u koordinaciji poduzeti sve da se u kritičnom dobu dana stvaraju što manje gužve i zastoji u prometu.

Grad Dubrovnik zahvaljuje građanima na razumijevanju.

Naslovnica Turizam i gospodarstvo

Najčitanije

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Prodani Dubrovački vrtovi sunca!
Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu imaju novog vlasnika, kinesku korporaciju HNA Tourism group. Potkraj rujna fina...
Prodani Dubrovački vrtovi sunca!

Najnovije