StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoLINCUNI NAJTRAŽENIJA ROBA U DUBROVNIKU

Imate li lincune? A vi apartmane?

29. srpnja 2017. - 13:45

Nekoliko vlasnika apartmana požalilo nam se ovih dana kako imaju velike probleme s lincunima koji su najtraženiji proizvod u trgovinama.

Upravo je razgovor iz naslova zabilježen u jednoj od specijaliziranih dubrovačkih trgovina koje očajni vlasnici apartmana pohode sve češče. Naime, na lincunima im se, kako nam pojašnjavaju, pojavljuju žute mrlje koje ne mogu ukloniti uporabom bilo kakvih sredstava za pranje i izbjeljivanje. A vlasnici kemijskih čistiona i praonica rublja te trgovci koji već imaju iskustva sa sličnim mrljama tvrde da potječu od- krema za sunčanje!

Žuta fleka od kreme za sunčanje koja je na fotografiji nije uklonjena ni nakon pet (5) pranja uz uporabu izbljeljivača. Mrlja nije nestala ni nakon što je tretirana varikinom. Naprotiv, fleka je djelimice postala florescentno crvena, ali je i nakon pranja ponovno ostala žuta.

Za one koji ne znaju, varikina je vrlo snažan izbjeljivač, nakon tretmana s kojom je kriminalisrtičkim tehničarima skoro nemoguće uzeti tragove za DNK- analizu. A stručnjaci koje smo upitali za opisanu "semafor- igru" bojama na lincunima samo su nam odgovorili:
-Pazite s čime se mažete u svrhu zaštite od opasnih sunčevih zraka!

19. travanj 2024 06:33