StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoGRAD PO MJERI GRAĐANA?

Srđ je Grad traži reakciju nove vlasti: "Prijeti nam kolaps!"

Piše DV
20. lipnja 2017. - 12:42

Podatak da će ove sezone u Dubrovniku nedostajati oko 2.000 sezonaca u turizmu rezultat je kontinuirane nebrige odgovornih i ignoriranja problema na svim razinama odlučivanja, stav je KLGB Srđ je Grad.

U prioćenju za javnost, srđevci upozoravaju kako nitko nije ragirano na ubrzani turistički rast i otvaranje novih hotela i ugostiteljskih objekata.

- Sada smo u situaciji da bi takav nedostatak radne snage mogao vrlo brzo inicirati kolaps cjelokupnog turističkog sustava, a sve zbog nedostatka strateškog promišljanja i nebrige za granu privrede od koje, zapravo, direktno ili indirektno živimo. Također, treba imati na umu da zbog nedostatka kadra posljedično pada i kvaliteta usluge, što bi moglo dodatno ubrzati urušavanje samog sustava - upozoravaju iz KLGB-a, pa poručuju: "Izborni program stranke na vlasti nosio je naziv 'Grad po mjeri građana'. Stanje na terenu upravo je suprotno. Zbog brige za opstojnost Dubrovnika kao grada, ali i kao kvalitetne turističke destinacije, KLGB Srđ je Grad od nove gradske uprave zahtijeva žurno djelovanje koje pritom poštuje načela održivog turizma".

I sami nude odgovore na neka od gorućih pitanja kao što su autobusi na Pila, upravljanje i korištenje javnih površina, problematika vodiča, koncesija u autotaksi prijevozu, itd.

25. travanj 2024 07:52