StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoGARI CAPPELLI U DRUŠTVU FRANKOVIĆA I DOBROSLAVIĆA

MINISTAR TURIZMA U DUBROVNIKU: 'Riješit ćemo problem radne snage, dogodine će goste dočekivati hrvatski osmijeh'

Piše PSD.
27. svibnja 2017. - 14:57

Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli je stigao danas u Dubrovnik gdje je na Stradunu dao izjave za medije. U njegovu društvu bili su kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković, njegove zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, te župan Nikola Dobroslavić.

Cappelli je stigao na sastanak s turističkim dionicima sa područja Dubrovnika.

'Danas ćemo obići i imati razgovor sa svim dionicima u turizmu u Gradu i Županiji. Da vidimo koliko smo pripremljeni, kvalitetni i možemo li odrađivati cijelu godinu ili smo sezonskog karaktera. Ovi sjajni ljudi, na čelu sa županom Dobroslavićem i budućim gradonačelnikom Frankovićem imaju viziju znanja, zapošljavanja i to ćemo potvrditi i u njihovim projektima koje će mi danas još jednom dodatno prikazati. Mislim da Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija s ovim ljudima na čelu može napraviti još veći i kvalitetniji uspjeh uz kontrolirani dolazak gostiju', istaknuo je Cappelli, a na pitanje o nedostatku radne snage tijekom sezone je kazao:

'Taj problem je tu odavno, još od ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Nismo se dobro pripremili u tom segmentu i to je jedna reakcija koja je bila normalna za očekivati. Vlada ima svoj program, kratkoročno i dugoročno. Ove godine ćemo malo škripati što se toga tiče', rekao je Cappelli, a na pitanje kad će se konkretno nešto riješiti ministar je odgovorio da to nije samo problem Vlade, već i svih turističkih i hotelskih kuća sa svojim kapacetima koje su morali planirati.

'Sljedeće godine će to biti daleko bolje i kvalitetnije riješeno, dugoročno kroz centar kompetencija, i dualnog školovanja. Bit će to hrvatska radna snaga sa hrvatskim osmijehom na licu', poručio je Gari Cappelli.

Ministar je na pitanje o Hotelima Maestral rekao da će se natječaj raspisati ovih dana. Odbacio je špekulacije da stižu Rusi, rekavši da će odabrati one ponuditelje koji predstave dobar i kvalitetan program, od zapošljavanja do investicija.

Mato Franković je za kraj poručio da je čast i zadovoljstvo što je ministar turzima, kao najvažnije gospodarske grane u Hrvatskoj, stigao u Dubrovnik dati podršku njemu i županu Dobroslaviću.

'Nikola Dobroslavić već osam godina uspješno vodi županiju i dolazi iz turizma. Grad Dubrovnik nikad nije imao gradonačelnika koji dolazi iz turizma. Ovo će biti prvi put da ću ja kao budući gradonačelnik Dubrovnika doći iz turizma poznavajući sve probleme i sve ono što je potrebno za Grad Dubrovnik', poručio je Franković.

20. travanj 2024 11:26